KO ĆE SE ZADNJI SMIJATI: Nešić tvrdi da pravni stručnjaci vjeruju kako Dodik neće biti osuđen

Nešić je istakao da je pričao sa mnogobrojnim advokatima, tužiocima i stručnjacima iz oblasti prava koji su mu rekli da je to paradoks i lakrdija od suđenja.

  • Politika

  • 01. Nov. 2023  01. Nov. 2023

  • 4

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić rekao je da je proces koji se pred Sudom BiH vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički montiran, prenosi RTRS.

Nešić je istakao da je pričao sa mnogobrojnim advokatima, tužiocima i stručnjacima iz oblasti prava koji su mu rekli da je to paradoks i lakrdija od suđenja.

- Smiju se ljudi, kažu da je to jedna lakrdija od suđenja. Ono što sam ja mogao da čujem od eminentnih pravnih stručnjaka jeste da oni ne vjeruju da može doći do bilo kakve osuđujuće presude za predsjednika Republike Srpske i direktora Službenog glasnika - rekao je Nešić.

On navodi da pravni stručnjaci očekuju da Sud utvrdi da Dodik i Lukić nisu krivi za ono što ih Tužilaštvo tereti, a to je nepoštovanje odluka Christiana Schmidta.

- Očekuju da će Sud BiH potvrditi da je nezavisno tijelo, da sudi na osnovu zakona, odnosno Ustava i da može donijeti samo jednu logičnu odluku, a to je da odbaci, odnosno, da oglasi, da nisu krivi ni Dodik ni Lukić - rekao je Nešić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...