VASKOVIĆ NAJAVLJUJE NOVU DRAMU: „Postoji videozapis iz Suda BiH koji svjedoči da je Milorad Dodik prijetio…“

-Nisu najgori udarci; Mnogo bolnije je njihovo iščekivanje, zaključio je Vasković.

  • Mini market

  • 02. Nov. 2023  

  • 0

Postoji videozapis iz Suda BiH koji svjedoči da je Milorad Dodik prijetio tužiocu Nedimu Ćosiću, piše na svom blogu novinar Slobodan Vasković, pozivajući se na svoje izvore.

-Već znamo da postoje i brojni svjedoci, kao i da su neki od njih već dali izjave.

Ova istraga protiv Dodika ide prilično brzo, pa je pravo čudo da se nije oglasio niko od njegovih advokata da ukaže na tu “nelogičnost”.

Nelogično je, ako ćemo pošteno, to što “Helikopterska istraga” protiv Dodika traje već duže od dvije godine, a još uvijek nema optužnice niti je saopšteno da je sve adaktirano.

“Helikopterska istraga” odnosi se na svjesno nanošenje teške materijalne štete, prouzrokovane velikim požarima, koje je počinio Dodik, u vrijeme kada je bio član Predsjedništva BiH i nije dao pristanak na korištenje helikoptera Oružanih snaga BiH za gašenje požara na području Jablanice.

Požari su poharali područje Jablanice, a da je korišten helikopter OS BiH, šteta bi bila znatno manja od nanesene.

Dodik je tri puta odbio dati saglasnost na korištenje helikoptera OS BiH, a bez konsenzusa sva tri člana Predsjedništva BiH letjelicu nije bilo moguće koristiti. Ni tada, a ni sada.

Neljudski, nehuman i necivilizacijski Dodikov postupak našao se u Tužilaštvu BiH, jer je načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović, 13.08.2021. godine, podnio krivičnu prijavu protiv Dodika.     

Da li je zaista potrebno duže od dvije godine da se utvrdi da Dodik nije dao saglasnost i da je to teško krivično djelo usmjereno protiv stanovništva i materijalnih dobara?!

Ili to, pak, nije krivično djelo, već potez “humaniste”?

Bilo bi dobro da se o cijelom ovom slučaju javno očituje Tužilaštvo BiH i saopšti da li je Dodik, koji nije podmetnuo požare, ali jeste omogućio njihovo rasplamsavanje i uništenje svega što im se našlo na putu, odgovoran ili nije.

Nakon toga ćemo saznati da li je Dodik Piroman ili “Humanista”.

Piroman, nema dileme, ali Tužilaštvo BiH trebalo bi konačno to da potvrdi. I podigne optužnicu. Za to im sigurno nije potreban helikopter. Možda bager, kako bi raskrčili put do ladice u kojoj se nalazi dokumentacija o ovom slučaju.

Čekajući informacije iz Tužilaštva BiH, prekraćujem vrijeme tako što pogledam Dodikov pres. Tako i danas.

Sve što je rekao je bezvrijedno, bez osnova, nebitno, nevrijedno pomena.

Međutim, njegov izgled je veoma interesantan: Isluženi kabadahija, koji veoma loše fingira gard, nadajući se da će se i nakon sljedećeg udarca, koji brzo slijedi, uspjeti održati bar na koljenima.

Nisu najgori udarci; Mnogo bolnije je njihovo iščekivanje, zaključio je Vasković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...