PREMIJER NIKŠIĆ OPTIMISTIČNO: "Politika razgovora i kompromisa se pokazala uspješnijom od politike međusobnih prijetnji i ucjena"

"Insistiranje na postizanju dogovora, čak i sa vrlo teškim partnerima, je jedina opcija..."

  • Politika

  • 02. Nov. 2023  02. Nov. 2023

  • 7

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine, Nermin Nikšić, reagovao je na izjavu predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen da su kroz "formiranje vlasti i sve što je urađeno u prvoj godini pokazali da zemlja može ostvariti rezultate".

"Nakon nekoliko godina stagnacije, uspjeli smo pokrenuti reformske procese i ponovo otvoriti put Bosne i Hercegovine prema EU. Politika razgovora i kompromisa se pokazala uspješnijom od politike međusobnih prijetnji i ucjena", napisao je Nikšić.

"Insistiranje na postizanju dogovora, čak i sa vrlo teškim partnerima, je jedina opcija koja osigurava napredak Bosne i Hercegovine i donosi dobro građanima. To su prepoznali i naši međunarodni partneri, koji izražavaju spremnost da nam pomognu u daljnjem napretku, kao i u procesu približavanja EU", poručio je Nikšić.

Nakon nekoliko godina stagnacije, uspjeli smo pokrenuti reformske procese i ponovo otvoriti put Bosne i Hercegovine...

Objavljuje Nermin NikšićČetvrtak, 2. studenoga 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...