AMBASADA SAD O VULINU: Ne utičemo na kadrovske odluke srpskih vlasti

“Naš stav o gospodinu Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama”, naveo je portparol Ambasade u odgovoru na upit RSE o Vulinovoj ostavci.

  • Regija

  • 03. Nov. 2023  

  • 0

Američka ambasada u Srbiji navela je za Radio Slobodna Evropa povodom ostavke direktora BIA Aleksandra Vulina da Sjedinjene Države nemaju nikakvu ulogu u kadrovskim odlukama srpskih vlasti.

“Naš stav o gospodinu Vulinu je dobro poznat. On ostaje pod američkim sankcijama”, naveo je portparol Ambasade u odgovoru na upit RSE o Vulinovoj ostavci.

U odgovoru se dodaje da se SAD raduju nastavku produbljivanja partnerstva sa Srbijom na putu njene pune integracije u Evropu i evroatlantsku zajednicu.

Aleksandar Vulin, direktor Bezbjednosno-informativne agencije Srbije (BIA), podnio je ostavku na tu funkciju 3. novembra.

“Podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA”, saopštio je 3. novembra Vulin, koga su SAD u julu stavile na listu sankcija zbog navodne korupcije i umiješanosti u trgovinu drogom i zbog veza sa Rusijom.

“SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucjena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mjesto direktora BIA”, naveo je Vulin.

SAD i EU nisu najavili sankcije Srbiji zbog Aleksandra Vulina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...