ZDRAVKO PONOŠ O VULINOVOJ OSTAVCI: "Vučić žrtvovao pješaka, da bi spasio konja"

Dodaje da su mu Amerikanci već skinuli sedlo ,otkazujući mu bilateralnu posjetu Vašingtonu prije neki dan, nakon što je već kupio avionsku kartu.

  • Regija

  • 03. Nov. 2023  

  • 0

"Kaže Vulin da Amerika i Evropa traže njegovu glavu. Bugarenje nad svojom sudbinom kletom… Šta će kome, njegova glava? Nije se baš pokazala kao pametna glava“, kaže za Danas Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija centar, komentarišući ostavku Aleksandra Vulina, direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Nema, inače, kako kaže, nikakvog novog zahtjeva za njegovu smjenu nakon onoga što ga je odavno Amerika stavila na crnu listu.

"A šta se onda desilo? Desilo se to da ga njegov šef Aleksandar Vučić žrtvuje da bi spasao Vučevića. Žrtvuje pešaka da bi spasao konja. Uzalud. Izgubljena partija. A na Vučeviću, već sad Vučić ne može da jaše“, kaže Ponoš.

Dodaje da su mu Amerikanci već skinuli sedlo ,otkazujući mu bilateralnu posjetu Vašingtonu prije neki dan, nakon što je već kupio avionsku kartu.

"Vučević je saradnik kojeg je Vučić najbrže spržio. Bio podesan za paljenje“, zaključuje sagovornik Danasa.

Direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandar Vulin podneo je danas ostavku na tu funkciju i naveo da to čini jer ne želi da bude „povod za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet“.

"SAD i EU traže moju glavu kao preduslov za neuvođenje sankcija Srbiji. Nisam uzrok ucena i pritisaka na Srbiju i Srpski svet, ali neću da dozvolim da budem povodom za ucene i pritiske na Srbiju i Srpski svet. Zato podnosim neopozivu ostavku na mesto direktora BIA“, naveo je Vulin u saopštenju.

On je dodao da sankcije koje su mu uvedene predstavljaju dokaz uporne borbe za jedinstvo Srbije, ali da bi eventualno uvođenje sankcija Srbiji ako ostane na čelu BIA predstavljalo dokaz njegove sebičnosti.

"Moja ostavka neće promeniti politiku SAD i EU prema Srbiji ali će usporiti nove zahteve i ucene", dodao je Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...