ZADIRANJE U TERITORIJALNI INTEGRITET: Ukrajina podigla optužnicu protiv ruskog patrijarha Kirila

Ukrajinsko tužilaštvo je navelo da je ruski patrijarh "optužen za zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine".

  • Evropa

  • 04. Nov. 2023  

  • 0

Ukrajina je danas protiv ruskog patrijarha Kirila podigla optužnicu u odsustvu, saopštila je kancelarija Generalnog tužioca Ukrajine.

Ukrajinsko tužilaštvo je navelo da je ruski patrijarh "optužen za zadiranje u teritorijalni integritet i nepovredivost Ukrajine", prenosi BN.

Prema podacima iz istrage koju je sprovela Služba bezbjednosti Ukrajine, on je "dio najužeg kruga ruskog najvišeg vojno-političkog rukovodstva i jedan je od prvih koji je javno podržao sveobuhvatni rat protiv Ukrajine", prenosi agencija Unian.

Ranije je ukrajinsko tužilaštvo više puta podizalo optužnice u odsustvu protiv zvaničnika Rusije, ali to nije imalo posledica, navodi agencija RIA Novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...