ANCELOTTI NAKON TEŠKOG KIKSA REALA IZ MADRIDA: "Modrić nije zaslužio da mu to napravim..."

-Nisam zabrinut. Trudili smo se na puno načina, ali nije išlo, kazao je on.

  • Sport

  • 06. Nov. 2023  06. Nov. 2023

  • 0

Zbog čega je Luka Modrić izašao s terena, tražili su objašnjenje španjolski novinari od Carla Ancelottija nakon što je Real Madrid na domaćem terenu odigrao mršavih 0:0 s Rayom Vallecanom i prekinuo niz od 11 uzastopnih domaćih pobjeda protiv te ekipe.

Talijanski trener složio se da Modrić nije zaslužio biti zamijenjen, ali neko je, očito, morao biti žrtvovan u situaciji kad je tim tražio osvježenje.

- Modrić je odigrao vrlo kompletnu utakmicu, ali da, slažem se, nitko nije zaslužio da ga zamijenim jer smo igrali dobro. Razmišljao sam o tome kako da ekipi dam još energije. Imali smo 22 udarca, a nismo zabili nijedan gol. Bili smo agresivni. Ponekad se događa da jednostavno ne možeš pogoditi, kazao je Ancelotti.

Ancelotti je zaključio da je njegova ekipa pokazala "pravo lice" i da je to dovoljno da bude zadovoljan, bez obzira na to što nisu osvojena tri boda.

- Ako gledate samo rezultat, onda je to poziv na buđenje, ali ne mogu evaluirati utakmicu samo na temelju rezultata. Nisam zabrinut. Trudili smo se na puno načina, ali nije išlo. Najvažnije je da smo vjerovali do samoga kraja. Ako smo trebali dobiti neku utakmicu, bolje je da smo dobili onu protiv Barcelone nego protiv Raya.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...