SMETAJU IM OBILJEŽJA DRŽAVE: SNSD-ovci traže da se iz Parlamenta Bosne i Hercegovine sklone tri zastave BiH

Vulić i Kojić pozvali su se na član 194 Poslovnika o radu Predstavničkog doma u kojem se jasno navodi da se “grb i zastava BiH ističu u konferencijskim salama Doma”.

  • Politika

  • 06. Nov. 2023  

  • 5

Zastupnici SNSD-a u Predstavničkom domu BiH okomili su se sad na zastavu BiH.

Naime, SNSD-ovci Sanja Vulić i Milorad Kojić uputili su zahtjev prema Sekretarijatu Parlamentarne skupštine BiH u kojem traže poštivanje Poslovnika o radu kada je u pitanju državna zastava.

Naime, oni navode da se u skupštinskoj sali nalaze četiri zastave, umjesto jedne, piše Raport.ba.

Vulić i Kojić pozvali su se na član 194 Poslovnika o radu Predstavničkog doma u kojem se jasno navodi da se “grb i zastava BiH ističu u konferencijskim salama Doma”.

"Јasno piše riječ zastava, u jednini. Nigdje ne piše zastave. Vi ste veliku salu Predstavničkog doma ‘ukrasili’ sa čak četiri zastave BiH. Insistiramo da u sali stoji jedna zastava BiH kako je Poslovnik i definisao, a ne da razmišljamo da li se odnosi na obilježje BiH ili je riječ o provokaciji", navodi se u zahtjevu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...