UŽASNE PORUKE; NA ADRESU MUFTIJSTVA VOJVOĐANSKOG STIGLO PRIJETEĆE PISMO: "Netanyahu će vam suditi…"

„Iskreno se nadam da je ovo djelo poremećenog pojedinca, a ne većinskog naroda", rekao je Ziljkić

  • Regija

  • 06. Nov. 2023  

  • 1

Na adresu Muftijstva vojvođanskog Islamske zajednice Srbije u Novom Sadu stiglo je prijeteće pismo veoma vulgarnog sadržaja sa prijetećim porukama kao i porukama podrške izraelskom premijeru Netanijahuu, saopćeno je iz vojvođanskog mufitjstva, javlja Anadolu Agency.

Kako se navodi, u anonimnom pismu navodi se „da se mrzi islam i Arapi, da će Izrael uništiti pasiju gamad u Gazi i još mnogo lošeg sadržaja”.

alt

Na kraju pisma se u pogrdnom smislu spominje Poslanik Muhamed a.s i Tito i "da će nam svima Netanijahu suditi”, navode iz vojvođanskog muftijstva IZS.

Muftija Muhamed ef. Ziljkić najoštrije osuđuje ovo prijeteće pismo koje je stiglo na adresu Muftijstva vojvođanskog.

On je izrazio zabrinutost zbog ovakvog sadržaja pisma upućenog na adresu Muftistva vojvođanskog i konstatovao „da se taj plamen mržnje počeo prenositi i na ovim prostorima“.

alt

Fašističko pismo

Iskreno se nadam da je ovo djelo poremećenog pojedinca, a ne većinskog naroda i da tako postupaju samo kukavice, ali nije da se zanemari. Svako ko dijeli od sebe ono što ima i gaji u sebi biće mu udjeljeno. Danas ginu djeca Gaze, čini se genocid i mnogi ćute kao da se ništa ne dešava. Danas jesu to djeca Gaze, ali sutra su to neka druga, a Bog dragi ne voli silu niti nasilnika”, naveo je Ziljkić.

On se zapitao da li je ovo onaj Novi Sad multikulturalan i multikonfesionalan sa širokim osmijehom dostupan za sve… ili se počeo pretvarati u nešto što liči na one devedesete.?

„Očekujem od nadležnih organa da preduzmu sve mjere da se pronađe autor ovog pisma, a sve druge političke faktore da osude ovaj gnusan čin. Ukoliko izostane reakcija, iskreno ćemo smatrati da je šutnja znak odobravanja. Mi ćemo i dalje nastaviti da širimo pozitivne vibracije bez obzira na sve ove uvrede i neće nas ništa poremetiti da promovišemo sve islamske i kulturne vrijednosti sa kojim se ponosimo”, izjavio je Ziljkić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...