U OKTOBRU BIĆE U NOVEMBRU: Iako je najavljeno da će računi korisnika Toplana biti manji od oktobra, pojeftinjenje tek u...

"Od toga se nije odustalo, samo je stvar procedure", istakao je Bečarević.

  • Ekonomija

  • 07. Nov. 2023  

  • 0

Iako je bilo najavljeno da će korisnicima Toplana računi za grijanje za mjesec oktobar biti umanjeni do 10 posto, građani će na realizaciju ovog obećanja ipak morati sačekati novembarske račune, piše Klix.ba.

Naime, nakon što je Ministarsvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo obavijestilo korisnike Toplana da će računi za oktobar biti umanjeni do 10 posto redakciji portala Klix.ba su se javili građani koji su kazali da do najavljenog umanjenja nije došlo. 

Iznos računa je, kako su nam kazali, isti kao zimske sezone prošle godine.

Ovim povodom smo kontaktirali resornog ministra Almira Bečarevića koji nam je potvrdio ovu informaciju.

Kako je objasnio korisnici centralnog grijanja u Kantonu Sarajevo će dobiti račune za umanjenjem do 10 posto za mjesec novembar jer je potrebno da se završi potrebna procedura i da Neovisno stručno tijelo da saglasnost na kalkulaciju Toplana, a da zatim ta kalkulacija prema kojoj bi račini bili umanjeni dobije zeleno svjetlo Vlade KS.

"Od toga se nije odustalo, samo je stvar procedure", istakao je Bečarević.

Klix je kontaktirao i Toplane od kojih se još čeka odgovor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...