STEVANDIĆ DRŽI LEKCIJE AMERICI: "Ambasada SAD da se vrati diplomatskom poslu, samo dodatno destabilizuju BiH"

"Mogli su to da pričaju kada je Kosovo proglašavalo samostalnost, ali su propustili. Poslije toga, mislim da je izlišno da to komentarišemo", rekao je Stevandić Srni.

  • Politika

  • 07. Nov. 2023  

  • 6

Predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić poručio je da Ambasada SAD u Bosni i Hercegovini treba da se vrati diplomatskom poslu umjesto da komentariše unutrašnje političke prilike u zemlji.

Stevandić je ocijenio da je izlišno komentarisati objavu iz ove ambasade u kojoj se navodi da je, kako kažu, separatistička politika predsjednika RS Milorada Dodika opasna po stabilnost Bosne i Hercegovine i cijelog Balkana.

"Mogli su to da pričaju kada je Kosovo proglašavalo samostalnost, ali su propustili. Poslije toga, mislim da je izlišno da to komentarišemo", rekao je Stevandić Srni.

Sa druge strane, dodao je on, nijedna ambasada ne komentariše unutrašnje političke prilike, niti se bavi nekim političarom ponaosob.

"Svaka velika sila smatra da je ona vlasnik odnosa u državi u kojoj ima svoje ambasadore, što nije u skladu sa Bečkom konvencijom. To je postalo standardno, a na nama je da budemo dovoljno pametni i da pokažemo da njihova pristrasnost destabilizuje BiH i da treba da se vrate svome diplomatskom poslu", rekao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...