BOLEST JE UZELA MAHA: Bruce Willis više ne može da govori

Otkako se saznalo da boluje od demencije, glumac se rijetko mogao vidjeti u javnosti

  • Show

  • 08. Nov. 2023  

  • 0

Legendarni holivudski glumac Bruce Willis nedavno se penzionisao nakon što mu je dijagnosticirana afazija, poremećaj koji utiče na govor, razumijevanje, pamćenje i ostale kognitivne funkcije, a u mnogim slučajevima, kao i u ovom, može da dovede i do demencije.

Willis, koji se sve rjeđe pojavljuje u javnosti, a u posljednje vrijeme od njega se ne odvaja tjelohranitelj jer često zaboravlja put do kuće.

Međutim, kako otkriva njegov blizak prijatelj, proslavljeni glumac više ne može uopšte da govori.

"Moj osjećaj je da prvi minut do tri, on zna ko sam. Nije potpuno verbalan. Nekada je bio strastven čitalac, nije želio da to bilo ko zna, a sada ne čita uopšte. Sve te jezičke vještine mu više nisu dostupne, a on je i dalje Bruce. Kada ste s njim, znate da je on Bruce i zahvalni ste što je tu, ali njegova radost i želja za životom su nestale", otkriva on, prenose američki mediji.

alt

Otkako se saznalo da boluje od demencije, Bruce Willis se rijetko mogao vidjeti u javnosti.

Nažalost, bolest je brzo napredovala, te glumac, kako se navodi, sve češće ima momente kada ne prepoznaje svoju porodicu, a situacija je takva da nigdje ne može da ode bez pratnje ili pomoći, čak ni kada je riječ o svakodnevnim aktivnostima poput odlaska na kafu ili slično.

Njegova supruga Emma Heming mu pomaže da se kreće po kući, da silazi sa drugog sprata na prvi, a zaposleni medicinski radnik vozi glumca do automobila i dovodi ga kod ljekara. Inače, glumica Demi Moore, Willisova bivša supruga i majka njihove troje djece, nedavno se slomila tokom priznanja da zvijezda hit filmova “Umri muški” više ne može ni da je prepozna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...