ŠTA SE IZA BRDA VALJA: Visoki predstavnik na RTRS-u -"Dodika ne smatram neprijateljem, razgovarao sam i sa Ivanićem..."

Postavlja se pitanje je li ovo naznaka da će Dodik promijeniti ploču i da ćemo narednih dana gledati pomirljivog Dodika sa Schmidtom?

  • Mini market

  • 09. Nov. 2023  

  • 2

Je li gostovanje visokog predstravnika Christiana Schmidta na RTRS-, Javnom servisu pod Dodikovom kontrolom, naznaka da će predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik promijeniti ploču i da ćemo narednih dana gledati pomirljivog Dodika sa Schmidtom?

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt koga vlasti Republike Srpske, kao i mediji pod njihovom kontrolom ne priznaju sinoć je gostovao u programu Javnog servisa Radio televizije Republike Srpske.

Na pitanja da li je njegov cilj da iz političkog života eliminira Milorada Dodika, te ko bi došao umjesto njega s kim je iz opozicije razgovarao odgovara da želi da razgovara sa svima.

On je kazao da Dodika ne posmatra kao neprijatelja.

- Želim da razgovaram i sa Miloradom Dodikom, savjetovao bih mu da promijeni stav. Ja sam imao koristan razgovor sa Mladenom Ivanićem i volim da razgovaram sa mladim ljudima. Кada je u pitanju Milorad Dodik ja ne kritikujem njega već njegove odluke. Jaki ljudi moraju prihvatiti da mogu pogriješiti i da zbog toga moraju da snose posljedice, poručio je Schmidt u programu RTRS-a.

Postavlja se pitanje je li ovo naznaka da će Dodik promijeniti ploču i da ćemo narednih dana gledati pomirljivog Dodika sa Schmidtom?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...