ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ OSNIVA NOVU STRANKU: Evo s kim planira da sarađuje…

Mehmedović je čvrsto riješio da ode iz SDA, a njegovim stopama će još nekoliko poslanika i partijskih funkcionera,

  • Vijesti

  • 10. Nov. 2023  10. Nov. 2023

  • 12

Dugogodišnji visoki funkcioner SDA i poslanik u brojnim sazivima Parlamenta BiH, Šemsudin Mehmedović, na izlaznim je vratima iz stranke SDA.

Snjim bi, po saznanjima, trebalo da pođe još nekoliko istaknutih članove te političke partije, piše portal Etto.

Mehmedović bi odluku o napuštanju SDA trebalo da objelodani najkasnije do kraja sljedeće sedmice.

Osim njega, stranku Bakira Izetbegovića trebalo bi da napusti još nekoliko funkcionera, ali i poslanika koji se nalaze u Parlamentu BiH, kao i Parlamentu Federacije.

Šemsudin Mehmedović već dugo je nezadovoljan stanjem u SDA i privatizacijom partije od strane Bakira Izetbegovića. Kap koja je prelila čašu dogodila se na posljednjem Kongresu SDA, sredinom prošlog mjeseca, kada Mehmedoviću nije dozvoljeno da se kandiduje za predsjednika stranke, kako je govorio Mehmedović.

Mehmedović je čvrsto riješio da ode iz SDA, a njegovim stopama će još nekoliko poslanika i partijskih funkcionera,

Oni, između ostalog, otkrivaju da bi nova stranka, koja će nositi prefiks “bosanski”, trebalo da bude registrovana najkasnije do kraja januara sljedeće godine, te da će se na političkoj sceni pokušati profilisati kao stranka centra.

Mehmedović će zauzeti isti kritičan stav prema Izetbegoviću, Dodiku i Čoviću, a političku saradnju pokušaće da ostvari sa strankama iz opozicije u Republici Srpskoj, kao i političkim snagama u hrvatskom nacionalnom korpusu koje ne podržavaju Čovićev HDZ. Mehmedovićeva nova partija biće prijavljena za učešće na lokalnim izborima sljedeće godine, navode izvozi bliski Mehmedoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...