IZNENAĐENJE U HRVATSKOJ: Novo istraživanje otkriva - jedan političar profitirao zbog podjela, ova stranka je na četvrtom mjestu…

Plenković uvjerljivo na čelu najnegativnijih.

  • Regija

  • 13. Nov. 2023  

  • 0

RTL u suradnji s Promocijom plus ekskluzivno donosi CRO Demoskop za novembar.

Ovo su rezultati novog CRO Demoskopa.

Kako stoje stranke?

Pobjednik za nove izbore bio bi isti. Još od izbora 2020. HDZ je zadržao prvu poziciju. Vladajuću stranku bira nešto više od četvrtine ispitanika uz blagi pad u odnosu na oktobar. Drugi izbor i dalje je SDP, dok je MOŽEMO! treći. U teoriji ove dvije lijeve opcije imaju isto kao HDZ, ali ovdje je cijela Hrvatska jedna izborna jedinica.

Image

Od suprotstavljanja Vladi, svog plana i programa za Vukovar profitirao je Domovinski pokret, preskočio je MOST.Uz pad MOST je na petom mjestu, a svi ostali su daleko, ispod 2 posto. Centar, Radnička fronta…

Image

Penava se probio na treće mjesto najpozitivnijih

Na listi najpozitivnijih političara prvo mjesto drži predsjednik RH Milanović, ovo je njegov najbolji rejting u zadnjih godinu dana, a za vratom mu puše premijer RH Plenković koji je također povećao pozitivni doživljaj od oktobra. Na treće se mjesto probio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Ovo je njegov najbolji rejting na ovoj listi do sada.

Image

Slijedi gradonačelnik Zagreba, pa njegova stranačka kolegica koja želi biti premijerka, onda i Dalija Orešković, pa SDP-ov kandidat za premijera.

Image

Plenković uvjerljivo na čelu najnegativnijih

Niko se ne želi naći na listi najnegativaca, ali neprestižno prvo mjesto drži premijer Plenković, bira ga više od 30 posto ispitanika. Drugi je Milanović, a nakon njega tu je i Grlić Radman.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...