Hronika
HAOS NA MAGISTRALI: Mercedes pobjegao s mjesta nesreće, Audi potpuno izgorio tokom šlepanja
Prije 2h0
Ako nemate ideju čime se zasladiti, recimo, večeras, tu smo.
Gastro
13. Nov. 2023 13. Nov. 2023
0
Kolač je napravljen po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.
Kolač ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.
Sastojci:
Biskvit:
5 žumanjaka
190 gr šećera
170 gr brašna
30 gr kakaa
1 prašak za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml ulja
Šaum:
5 bjelanjaka
160 g šećera
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje
4 kašike ulja
Biskvit priprema:
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
2. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
3. Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
4. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
5. Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
6. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.
Šaum priprema:
1. Netom prije nego izvadite biskvit iz rerne pripremite šaum.
2. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
3. Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
4. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz rerne.
5. Sve zajedno stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni još 15 minuta.
Glazura od čokolade:
1. Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. Ostavite da se prohladi.
4. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
5. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Prijatno!:)
(Zadovoljna.hr)
Hronika
HAOS NA MAGISTRALI: Mercedes pobjegao s mjesta nesreće, Audi potpuno izgorio tokom šlepanja
Prije 2h0
Društvo
AMERIKANAC IZ OREGONA: Denny Newell u BiH je pronašao svoj komadić dženeta
Prije 2h0
Hronika
STRAVIČNI UDES KOD VELIKE KLADUŠE: Nakon 6 dana borbe ljekara preminuo Mirzet Veladžić
Prije 3h0
Hronika
UCJENJIVAO ŽENU EKSPLICITNIM FOTOGRAFIJAMA: Tražio od nje novac i iPhone, nije se na tome zaustavio
Prije 3h0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Napravite pole od krompira s kajmakom i sirom i oduševite ukućane…
20. Dec. 20250
Gastro
GRAH ODNIO TITULU OTROVNE BILJKE 2026: Trebamo li se plašiti?
20. Dec. 20251
Gastro
TAJNA JE U AGDI: Danas pravimo specijalitet bosanske kuhinje, samo slijedite recept – i nema greške...
19. Dec. 20250
Gastro
JEDNOSTAVAN TRIK PRAVI VELIKU RAZLIKU: Krompir će se skuhati duplo brže i biće 10 puta ukusniji
19. Dec. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.