Regija
ANA BRNABIĆ PONOVO IZMISLILA RIJEČ: Nakon "ko se lača mati", stiže i...
Prije 23 min0
Ako nemate ideju čime se zasladiti, recimo, večeras, tu smo.
Gastro
13. Nov. 2023 13. Nov. 2023
0
Kolač je napravljen po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.
Kolač ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.
Sastojci:
Biskvit:
5 žumanjaka
190 gr šećera
170 gr brašna
30 gr kakaa
1 prašak za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml ulja
Šaum:
5 bjelanjaka
160 g šećera
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje
4 kašike ulja
Biskvit priprema:
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
2. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
3. Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
4. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
5. Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
6. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.
Šaum priprema:
1. Netom prije nego izvadite biskvit iz rerne pripremite šaum.
2. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
3. Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
4. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz rerne.
5. Sve zajedno stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni još 15 minuta.
Glazura od čokolade:
1. Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. Ostavite da se prohladi.
4. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
5. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Prijatno!:)
(Zadovoljna.hr)
Regija
ANA BRNABIĆ PONOVO IZMISLILA RIJEČ: Nakon "ko se lača mati", stiže i...
Prije 23 min0
Vijesti
AHATOVIĆ O PORUKAMA IZ RS-a: "Navijački ispadi koji prizivaju sukobe"
Prije 38 min0
Evropa
DANCI U NEVJERICI: Procurio Trumpov plan za Grenland, ništa više neće biti isto...
Prije 49 min0
Mini market
IZ STRANKE JELENE TRIVIĆ ZVONE NA UZBUNU: Niko ne zna koliko je u Republici Srpskoj...
Prije 54 min0
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
09. Maj 20250
Gastro
DESERT OD SAMO DVA SASTOJKA: Sve je gotovo za samo deset minuta, samo pratite recept...
10. Maj 20250
Gastro
VRHUNSKA OKREPA ZA DANE VIKENDA: Napravite gustu pileću čorbu s makaronima po ovom receptu i dodajte...
09. Maj 20250
Gastro
NAPRAVITE PILETINU PUNJENU SENFOM: "Zamotana" u suho meso čini odličan spoj okusa, a gotova je za...
08. Maj 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.