Hronika
CURE DETALJI DRAME NA SJEVERU BiH: Uhapšeno šest osoba, napadnuti policajci...
Prije 11 min0
Ako nemate ideju čime se zasladiti, recimo, večeras, tu smo.
Gastro
13. Nov. 2023 13. Nov. 2023
0
Kolač je napravljen po uzoru na omiljeni slatkiš iz djetinjstva. Priprema je jednostavna, a Munchmallow kolač je brzo gotov.
Kolač ima mekan i sočan biskvit koji se topi u ustima, dok šaum i čokolada zaokružuju cijelu priču.
Sastojci:
Biskvit:
5 žumanjaka
190 gr šećera
170 gr brašna
30 gr kakaa
1 prašak za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml ulja
Šaum:
5 bjelanjaka
160 g šećera
Glazura od čokolade:
100 g čokolade za kuhanje
4 kašike ulja
Biskvit priprema:
1. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo i kakaom.
2. U drugu zdjelu dodajte žumanjke i šećer, izradite pjenasto.
3. Zatim dodajte mlijeko i ulje, kratko miksajte.
4. Dodajte pripremljeno brašno i sve sjedinite pjenjačom.
5. Kalup dimenzija 21 x 36 cm pouljite i pobrašnite.
6. Smjesu rasporedite u pripremljeni kalup.
Stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni 15 minuta.
Šaum priprema:
1. Netom prije nego izvadite biskvit iz rerne pripremite šaum.
2. U zdjelu dodajte bjelanjke i miksajte da zapjene
3. Postepeno dodajte šećer i miksajte da dobijete čvrsti snijeg
4. Rasporedite ga preko vrućeg biskvita kojeg ste izvadili iz rerne.
5. Sve zajedno stavite peći u zagrijanu rernu na 180 stepeni još 15 minuta.
Glazura od čokolade:
1. Preko čokolade za kuhanje (narezane ili u kapljicama) prelijte ulje.
2. Istopite u mikrovalnoj ili na pari.
3. Ostavite da se prohladi.
4. Čokoladnu glazuru prelijte preko šauma.
5. Kolač stavite u frižider da se ohladi i stegne.
Prijatno!:)
(Zadovoljna.hr)
Hronika
CURE DETALJI DRAME NA SJEVERU BiH: Uhapšeno šest osoba, napadnuti policajci...
Prije 11 min0
Regija
GNJEV U BRUXELLESU: Europarlamentarci traže uvođenje ciljanih sankcija Aleksandru Vučiću, teške optužbe na račun predsjednika Srbije...
Prije 17 min0
Svijet
KOLO SREĆE SE OKREĆE: Nekada prijateljska zemlja okrenula leđa Izraelu, ali to je tek početak...
Prije 28 min0
Evropa
BRITANSKI OBAVJEŠTAJCI OTKRILI PLAN MOSKVE: Stižu zastrašujuće snimke s lica mjesta...
Prije 46 min0
Gastro
GOTOVO SVI PRAVIMO ISTU GREŠKU: Evo koliko dugo treba kuhati kukuruz kako bi bio mekan prije konzumiranja...
Prije 22h0
Gastro
NEDJELJA JE DAN ZA PILETINU: Poznati kuhar iz Atlante otkriva kako da je savršeno ispržite
19. Okt. 20250
Gastro
NE GLEDAJTE SAMO ETIKETU: Ovaj detalj otkriva da li je maslinovo ulje zaista kvalitetno
Prije 15h0
Gastro
ISKUSNA KUHARICA SAVJETUJE: Ove tri namirnice nikako ne treba stavljati u airfryer
20. Okt. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.