ZLOČIN U SARAJEVU: Osumnjičeni za ubistvo žene nedavno izašao iz pritvora u kojem je bio zbog nasilja u porodici

On se u pritvoru upravo nalazio po prijavi ubijene žene za nasilje u porodici. Za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivnje, na šest mjeseci zatvora.

  • Hronika

  • 13. Nov. 2023  13. Nov. 2023

  • 1

Anel B. (34) iz Sarajeva koji je večeras uhapšen u naselju Hrasno nakon svojevrsne talačke krize, a nakon što je ubio svoju bivšu nevjenčanu suprugu Emiru M. (31) na Alipašinom Polju, nedavno je izašao iz pritvora, saznaje Faktor nezvanično iz izvora bliskog istrazi.

On se u pritvoru upravo nalazio po prijavi ubijene žene za nasilje u porodici. Za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivnje, na šest mjeseci zatvora.

Sukob među bivšim supružnicima izbio je oko viđanja njihovog zajedničkog četverogodišnjeg djeteta, nakon što je Emira M. napustila Anela i odselila se iz stana u kojem su zajedno živjeli u Aleji Lipa na Alipašino Polje.

Kako smo ranije objavili ubistvo se desilo ranije danas u tom stanu, a nakon ubistva Anel je poveo dijete sa sobom u stan u Hrasno.

Nakon što je tijelo žene pronađeno i utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, policija je opkolila zgradu u Hrasnom u kojoj se nalazio.

Situacija je bila izuzetno delikatna, budući da je sve vrijeme s osumnjičenim bilo dijete, te su više sati trajali pregovori s njima da se preda.

Na kraju su specijalci provalili u stan, a osumnjičeni je uhapšen.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađen i oduzet pištolj.

Nakon hapšenja, ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Hitne pomoći, koja se sve vrijeme nalazila na mjestu događaja, jer je bio u nervnom rastrojstvu.

Zasad nije poznato na koji način je nesretna žena usmrćena, a iz policije su naveli da će detalje slučaja saopćiti sutra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...