SAMO RIJETKI SU OVO ZNALI: Ljude širom svijeta šokirao glavni sastojak poznatog McDonald‘sovog umaka... (VIDE)

"Bi li povjerovao da se radi o okusu - marelice?", pitala je Phillips Hawkinsa dok je ovaj jeo medaljone. "Mrzim marelicu. Sad je mogu okusiti", rekao je Hawkins i u smeće bacio umak te napola pojedeni medaljon.

  • Gastro

  • 14. Nov. 2023  14. Nov. 2023

  • 1

Australska radijska voditeljica Lauren Phillips otkrila je suvoditelju te velikom ljubitelju McDonald‘sovih medaljona od piletine i slatko kiselog umaka Jasonu Hawkinsu da je ključni sastojak toga umaka marelica, voće koje on - mrzi, javlja Daily Mail.

Phillips i Hawkins, koji na radijskoj stanici KIIS 1011 in Melbourne vode emisiju "Jase & Lauren", snimku sa spomenutim otkrićem prvobitno su objavili 18. oktobra 2022. godine, a pošto je tada postala viralna senzacija, objavili su je ponovno sredinom oktobra ove godine.

"Jesi li (Jasone) ikada razmišljao o tome šta slatko kiselom umaku daje okus?", pitala je Phillips Hawkinsa nakon što su u studio u kojem snimaju radijsku emisiju dopremljeni pileći medaljoni iz McDonald‘sa.

"Bi li povjerovao da se radi o okusu - marelice?", pitala je Phillips Hawkinsa dok je ovaj jeo medaljone. "Mrzim marelicu. Sad je mogu okusiti", rekao je Hawkins i u smeće bacio umak te napola pojedeni medaljon.

"Jesam li ti upravo upropastila najdraži obrok", pitala je nasmiješena Phillips Hawkinsa. "Stvarno ima okus kao marelica", rekao je Hawkins s gnušanjem. "Radije bih u usta stavljao stvari za koje ne znam od čega su", našalio se Hawkins.

@jaseandlaurenJase‘s favourite nugget flavour....RUINED#kiis1011#jaseandlauren#nuggets♬ original sound - Jase & Lauren

Korisnike TikToka koji su pogledali video također je šokirala tvrdnja Lauren Phillips. "O moj Bože! Moja je majka znala praviti piletinu s marelicom. Marelica se odlično slaže s piletinom. Sve to ima smisla", rekao je jedan korisnik.

Službeni profil australske podružnice McDonald‘sa također je komentirao video. "Saslušajte me, pokušajte sladoled umočiti u slatko kiseli umak", ustvrdio je australski McDonald‘s.

Drugi su korisnici, međutim, rekli da odavno znaju sastojke McDonald‘sova slatko kiselog umaka. "Slatko kiseli umak je džem od marelice i bijeli ocat", ustvrdio je drugi korisnik.

Na ambalaži slatko kiselog umaka stoji da u njemu ima još i pirea od breskve, soli, ksantan guma (E415), češnjak u granulama, celulozna guma, sušene ljute paprike, luk u granulama, boja karamele i drugih sastojaka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...