INVESTICIJA DOMAĆE KOMPANIJE: Poslovna zona Vijaka dobila još jedan proizvodni objekat

"Rizba je veoma uspješna porodična firma, koja decenijama posluje u našoj lokalnoj zajednici", objavio je Tomaš.

  • Ekonomija

  • 15. Nov. 2023  

  • 0

Kompanija Rizba proširila je svoje proizvodne pogone u Poslovnoj zoni Vijaka u Prnavoru a na istoj lokaciji će otvoriti i izložbeni prostor. Gradonačelnik Prnjavor Darko Tomaš posjetio je ovim povodom novi objekat, prenosi Biznisinfo.ba. 

"Rizba je veoma uspješna porodična firma, koja decenijama posluje u našoj lokalnoj zajednici i koja je pravi brend u domenu izrade proizvoda od drveta, prije svega u smislu uređenja enterijera", objavio je Tomaš.

Svoje proizvodne pogone proširili su u Poslovnoj zoni Vijaka, gdje će biti uređen i izložbeni prostor.

"Objekat je završen, uskoro će biti stavljen i u funkciju a ja sam današnju posjetu iskoristio da sa vlasnikom Igorom Bekom razgovaram i o problemima sa kojima se susretao prilikom izgradnje objekta i kako ih prevazići i brže rješavati. Zaključili smo da procedure priključka privrednih objekata na komunalnu infrastrukturu i elektro mrežu, moraju biti jednostavnije i da iste ne smiju biti usko grlo u razvoju privrede i lokalne zajednice", kazao je Tomaš.

On je napomenuo da je Rizba bila među prvim investitorima koji su vjerovali u viziju Gradske uprave kada je u pitanju izgradnja poslovne zone i izrazio zahvalnost što su motivisali i druge za zajednički uspjeh u razvoju Prnjavora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...