IZRAELSKA VOJSKA: Penzionerka koju je oteo Hamas 7. oktobra pronađena mrtva u objektu pored Al-Shifa bolnice

Njeno tijelo je identifikovalo medicinsko osoblje, Institut za sudsku medicinu i izraelska policija, a porodici je saopćeno da je proglašena mrtvom.

  • Svijet

  • 16. Nov. 2023  16. Nov. 2023

  • 0

Yehudit Weiss, žena koju je Hamas oteo iz njenog doma nakon napada 7. oktobra, pronađena je mrtva u objektu koji se nalazi pored bolnice Al-Shifa, navodi se u današnjem saopćenju izraelske vojske (IDF).

Njeno tijelo je identifikovalo medicinsko osoblje, Institut za sudsku medicinu i izraelska policija, a porodici je saopćeno da je proglašena mrtvom.

Weiss, majka petoro djece, oteta je 7. oktobra iz kibuca Beeri. Njen muž, Šmulik Weiss, ubijen je u sigurnoj sobi njihove kuće.

Yehudit, penzionerka koja je radila sa djecom iz vrtića u trpezariji kibuca, oboljela je od raka dojke i kada je kidnapovana bila je pod terpaijom zračenja.

“IDF upućuje svoje iskreno saučešće porodici. Naš zadatak je da lociramo nestale i vratimo kidnapovane kući”, navodi se u saopćenju.

IDF je dodalo da je vojska pronašla opremu uključujući puške kalašnjikov i raketne granate u objektu u kojem je Weiss pronađena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...