POTVRDILA NJEGOVA ADVOKATICA: Mario Banožić iz bolnice aktivira povlasticu 6+6, a to znači...

Ujedno, Banožićeva odvjetnica se obratila medijima zbog, kako kaže, nekorektnog izvještavanja o njezinom klijentu kojeg se, smatra, neprimjereno razvlači po medijima dok se on još uvijek u bolnici oporavlja od ozljeda. 

  • Regija

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Odvjetnica Ksenija Vržina koja zastupa donedavnog ministra odbrane Hrvatske Marija Banožića, smijenjenog nakon što je u prometnoj nesreći usmrtio oca dvoje djece, potvrdila je za N1 da je u njegovo ime i u dogovoru s obitelji podnijela zahtjev za aktivacijom njegovog saborskog mandata.

Taj mandat (zasad) neće koristiti. Naime, istim zahtjevom Banožić odmah traži da se mandat stavi u mirovanje kao i da se aktivira mogućnost korištenja takozvane 6+6 povlastice, odnosno mogućnost korištenja dijela primanja koja je dobivao kao dužnosnik. Povlastica 6+6 predviđa da se u idućih šest mjeseci dužnosniku isplaćuje puna plaća koju ju je ranije dobivao te u idućih šest mjeseci polovina te plaće.

Ujedno, Banožićeva odvjetnica se obratila medijima zbog, kako kaže, nekorektnog izvještavanja o njezinom klijentu kojeg se, smatra, neprimjereno razvlači po medijima dok se on još uvijek u bolnici oporavlja od ozljeda. 

Poručila je da "zbog njegove djece, prije svega, i cijele njegove obitelji moli medije za korektno izvještavanje o ovoj nesreći".

Banožić se, podsjetimo, i dalje nalazi u osječkoj bolnici zbog teških ozljeda koje je zadobio u nesreći u subotu u 6:15 sati. Banožić je nesreću skrivio tako što je po mraku i po magli prestizao kamion i naletio na kombi, a poginuo je vozač kombija Goran Šarić, 40-godišnji otac dvije curice iz Privlake kod Vinkovaca. Banožić je išao u lov.

Nesreće se navodno još uvijek ne sjeća, no očito se prisjetio da može iskoristiti povlasticu koja će mu omogućiti još devet ministarskih plaća. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...