VUČIĆ ANTIGLOBALISTA: "Mnogo je onih koji bi da upravljaju Balkanom, a stav Srbije je da..."

On je rekao da oni, a kako kaže, njih je bezbroj, koji govore šta u regionu treba da rade ili ne vrijeđaju, sve balkanske narode.

  • Regija

  • 16. Nov. 2023  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je želja Srbije da balkanski narodi sami odlučuju o svojoj sudbini i da sami drže ruke na volanu.

On je rekao da oni, a kako kaže, njih je bezbroj, koji govore šta u regionu treba da rade ili ne vrijeđaju, sve balkanske narode.

"Kao što nam donose planove koje moramo da prihvatamo, oni misle da su bogovi, a da mi moramo da slušamo šta bogovi kažu", rekao je Vučić novinarima na Sajmu vina Vinska vizija Otvorenog Balkana.

Istakao je da je upravljanje vlastitom sudbinom na Balkanu historijska ideja koju nikada niko neće moći da slomi i da pobijedi.

"Da li će to da bude sljedeće godine, za dvije, pet ili 30 godina, potpuno je svejedno. U historiji će ostati zapisano šta je to što smo uradili", izjavio je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...