ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH U HRVATSKOJ: Denis Bećirović odao počast vukovarskim žrtvama (FOTO)

Prije nego što su položeni vijenci i zapaljene svijeće, deseci tisuća sudionika obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara prošli su u koloni sjećanja dugoj više od pet kilometara od vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro" do Memorijalnoga groblja.

  • Vijesti

  • 18. Nov. 2023  

  • 2

U spomen na hrvatske branitelje i civile poginule u agresiji na Vukovar 1991. u subotu su podno spomenika na Memorijalnom groblju Domovinskog rata brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, među kojima i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, prenosi Fena. Vijence je podno spomenika položilo i svijeću upalilo izaslanstvo hrvatskih branitelja grada Vukovara predvođeno posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem, piše Hina.

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća počast žrtvi Vukovara odao je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom Gordanom Jandrokovićem i Vlade na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem.

Vijence je položilo i svijeće zapalilo i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu s županom Damirom Dekanićem i Grada Vukovara koje je predvodio gradonačelnik Ivan Penava na čiji spomen imena su brojni hodočasnici nazočni polaganju vijenaca zapljeskali.

Molitvu za žrtve Domovinskog rata Grada Vukovara predvodio je Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, dok će svetu misu za sve žrtve iz Domovinskog rata predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj, nadbiskup Giorgio Lingua.

Prije nego što su položeni vijenci i zapaljene svijeće, deseci tisuća sudionika obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara prošli su u koloni sjećanja dugoj više od pet kilometara od vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice "Dr. Juraj Njavro" do Memorijalnoga groblja.

Hodajući gradskim ulicama i trgovima građani su ponajviše bili ogrnuti hrvatskim zastavama, a sudionici kolone nose i više od deset metara dugačke zastave Republike Hrvatske s natpisom Vukovar te zastave Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), čiji pripadnici predvode ovogodišnju kolonu sjećanja.

U koloni su i pripadnici Hrvatske vojske koji nose stjegove svih ratnih postrojbi koje su sudjelovale u obrani zemlje, kao i članovi brojnih povijesnih postrojbi odjevenih u tradicionalne odore.

Predstavnici hrvatskog političkog vrha koji sudjeluju u koloni u svojim su izjavama uglavnom poručivali kako obilježavanje žrtve Vukovara ne smije biti mjesto podjele nego zajedništva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...