SEVLID HURTIĆ U OSLU: "Bh zeleni uskoro dijelom velike tzv. Green porodice u Evropskoj uniji"

Ministar Hurtić je kazao kako razmatra ideju izgradnje većeg broja sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini koje bi, osim pružanja utočišta i sigurnosti ženama od nasilnika, ispunjavale sve ekološke standarde.

  • Politika

  • 18. Nov. 2023  18. Nov. 2023

  • 2

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić danas je u Oslu održao sastanak sa parlamentarcima stranke Zelenih u Norveškoj.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik stranke Zelenih u Norveškoj Arild Hermstad. Delegaciju stranke Zelenih činili su još parlamentarac Rasmus Hannson, predsjednica parlamentarne grupe Zelenih, Lan Marie Berg Ngyen i savjetnica parlamentaraca Zelenih Kristin Gjorv.

Hermstad je kazao kako osjeća ponos što je osnivač i predsjednik stranke BH Zeleni, koja njeguje iste vrijednosti kao i ostale stranke iste orijentacije diljem Evrope i svijeta, dijelom vlasti u Bosni i Hercegovini i koja kao takva utječe na velike političke procese u državi.

"Smatra važnim što BH Zeleni od formiranja do danas imaju važnu ulogu u donošenju odluka koje u konačnici utječu na poboljšanje života ljudi na svim nivoima, posebno kada je u pitanju zaštita prava i života žena. Iskazao je žaljenje zbog počinjenih femicida u našoj zemlji".

Ministar Hurtić je kazao kako razmatra ideju izgradnje većeg broja sigurnih kuća u Bosni i Hercegovini koje bi, osim pružanja utočišta i sigurnosti ženama od nasilnika, ispunjavale sve ekološke standarde.

S obzirom da njeguju iste vrijednosti, predsjednik Hermstad ponudio je ministru Hurtiću pristupanje tzv. green porodici u Evropskoj uniji, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...