OTKRIVENE UBICE MILIONERA ADRIJANA: Upali u njegovu vilu i brutalno ga mučili dok se nije ugušio

Njegova smrt je pokrenula veliku istragu, nakon koje su ubice indentifikovane i za njima je pokrenuta potraga.

  • Hronika

  • 19. Nov. 2023  

  • 0

Nakon butalnog upada u njegovu kuću u Rumuniji, biznismen Adrijan Кreiner je mučen, ugušen i na kraju ubijen. Njegova smrt je pokrenula veliku istragu, nakon koje su ubice indentifikovane i za njima je pokrenuta potraga.

U pitanju su muškarci iz Dolja u Rumuniji, koji se terete se za brojne krađe teške i po nekoliko miliona. Vjeruje se da je jedan od njih već pobjegao iz zemlje, najvjerovatnije u Njemačku ili Belgiju.

Adrijan Кreiner je bio osnivač i menadžer “Matec CNC Technik”, kompanije specijalizovane za proizvodnju djelova i komponenti za automobile. Bio je poznat u rumunskom gradu Sibinju u kojem je živio.

Tri maskirana lica su navodno provalila u Кreinerovu rezidenciju. Izvrgli su ga brutalnom nasilju, ukrali vrijedne stvari sa imanja, prenosi Blic.

Prema pisanju rumunskih medija, napadači su ga navodno desetak minuta udarali u glavu i tijelo. Nakon što su ga vezali, umotali su ga u tepih, u kojem se biznismen ugušio.

Lopovi su potom otišli na sprat gdje su se krile njegova kćerka i djevojka. Ušli su u sobu i pronašli kćerku sakrivenu u ormaru. Uz prijetnju pištoljem, natjerali su je da im preda sve dragocjenosti. Nakon toga su ušli u sobu njegove djevojke, koja je također pokušala da se sakrije u ormaru.

Uzeli su satove vrijedne 200.000 eura i izašli iz vile, nakon čega je ona odmah pozvala pomoć

Кako se istraga odvija, pojavilo se nekoliko teorija. Neki su sugerisali da je napad možda bio ugovoreno ubistvo ili poruka vezana za neplaćeni dug. Кreiner je u prošlosti dobijao prijetnje smrću, koje nisu shvatane ozbiljno.

Ubice identifikovane

Dvije nedjelje nakon ubistva milionera, policija je utvrdila ko su ubice i zatražila je raspisivanje međunarodne potjernice.

Ubice su identifikovane uz pomoć DNK, jer je Adrijan uspio da izgrebe i počupa napadače.

Jedan od osumnjičenih je Kristijan Marijan Mine, kojeg zovu Zatvor. Već je robijao pet godina zbog krađe.

Prije deset godina je, sa četvoricom pajtaša, počinio sličan zločin kada je upao u kuću biznismena, vezao njega i njegovu suprugu i nožem prijetio sve dok nisu otkrili gdje drže novac.

Drugi osumnjičeni za Adrijanovo ubistvo je Kostinel Kosmin Zuleam, kojeg zovu Olteanu. Prije tri godine je sa dvojicom saučesnika izvršio pljačku u jednom tržnom centru u Sloveniji.

Slovenački inspektori su tada naveli da je banda bila dobro organizovana, te da su imali mape tržnog centra i da su znali kuda da se kreću da ih kamere ne bi snimile. Međutim, na mjestu zločina ostavili su tragove DNK, što je pomoglo u identifikaciji.

Tri dana kasnije Zuleam je uhapšen na auto-putu tokom rutinske kontrole. Na suđenju je molio za pomilovanje, ističući da kod kuće ima malo dijete. Tada je osuđen na 17 mjeseci zatvora.

Treći osumnjičeni, Laurentiju Gita, također je u bjekstvu. Vjeruje se da je Rumuniju napustio 13. novembra, nedjelju dana nakon njegovih pajtaša. I on je od ranije poznat policiji zbog sitnih krađa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...