PREDSJEDNIK SAD RAPIDNO GUBI POPULARNOST: Čak 70 posto mladih ne podržava Bidenov odnos prema ratu u Gazi

Joe Biden je na jedinstveno niskoj tački svog predsjedničkog mandata

  • Svijet

  • 19. Nov. 2023  

  • 0

Ocjena odobravanja predsjednika Joea Bidena pala je na najnižu razinu njegova predsjedništva i iznosi 40 posto, jer većina birača ne odobrava njegovo vođenje vanjske politike i rat između Izraela i Hamasa, prema najnovijoj nacionalnoj anketi NBC Newsa.

Štaviše, anketa pokazuje da Biden zaostaje za bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom po prvi put u hipotetskoj utakmici na izborima, iako je zaostajanje unutar granice pogreške ankete za izbore do kojih je još više od 11 mjeseci.

Erozija za Bidena najizraženija je među demokratima, od kojih većina vjeruje da je Izrael otišao predaleko u svojoj vojnoj akciji u Gazi, i među glasačima u dobi od 18 do 34 godine, s nevjerovatnih 70 posto njih koji ne odobravaju Bidenovo postupanje u ratu.

"Ne podržavam njegovu podršku Izraelu", rekla je Meg Furey, demokratkinja iz Austina.

"Joe Biden je na jedinstveno niskoj tački svog predsjedničkog mandata, a značajan dio toga, posebno unutar Bidenove koalicije, je zbog toga kako Amerikanci gledaju na njegove vanjskopolitičke akcije", rekao je demokratski anketar Jeff Horwitt iz Hart Research Associatesa, koji proveo je ovo istraživanje s republikanskim anketarom Billom McInturffom iz Public Opinion Strategies.

McInturff je rekao da se ne sjeća drugog trenutka kada su vanjski poslovi koji nisu uključivali američke trupe transformirali američki politički krajolik.

"Ova anketa je zapanjujuća, i zapanjujuća je zbog utjecaja koji rat između Izraela i Hamasa ima na Bidena", rekao je McInturff.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...