PROGLAŠENA KRIVOM NA SUDU: Bivša radnica "Binga" prevarila poslodavca za 54 hiljade KM

Optuženoj je izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja djelatnosti prodavača i drugih dužnosti vezanih za raspolaganje i rukovanje povjerenom imovinom

  • Hronika

  • 19. Nov. 2023  19. Nov. 2023

  • 0

Kantonalni sud u Bihaću je u ponovnom postupku nakon održanog usmenog, glavnog i javnog pretresa dana 14.11.2023. godine u predmetu broj 01 0 K 014248 22 K 2 izrekao i javno objavio presudu kojom je optužena Edita Alagić oglašena krivom što je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist prisvojila novac koji joj je povjeren na radu u institucijama u Federaciji.

Pribavljena imovinska korist prelazi iznos od 50.000,00 KM, čime je počinila krivično djelo Pronevjera u službi iz člana 384. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 (jedne) godine, piše Crna-Hronika.

Optuženoj je izrečena sigurnosna mjera zabrane vršenja djelatnosti prodavača i drugih dužnosti vezanih za raspolaganje i rukovanje povjerenom imovinom u privrednim društvima ili uopće na radu u institucijama Federacije Bosne i Hercegovine u trajanju od 1 (jedne) godine, računajući od pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere. 

Optužena je obavezna da oštećenom privrednom društvu d.o.o. „Bingo“ Tuzla naknadi štetu u iznosu od 54.097,17 KM u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude. 

Optužena se obavezuje na plaćanje troškova krivičnog postupka u iznosu od 1.842,19 te paušala u iznosu od 200,00 KM, a u roku od 15 dana po pravomoćnosti presude.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u roku od 15 (petnaest) dana od dana prijema pismenog otpravka iste.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...