ŽELJKA CVIJANOVIĆ, NAKON VEČERE U SARAJEVU: „Denis Bećirović pokazuje jedno nestrpljenje i nepoštovanje….“

Cvijanovićka je rekla da su i na ovom sastanku dobili isti odgovor od Stoltenberga.

  • Politika

  • 20. Nov. 2023  

  • 11

-Sigurna sam da bolje razumijem stvari u okviru BiH, nego što ih razumije Denis Bećirović. On pokazuje jedno nestrpljenje i nepoštovanje. Pokazuje jedno odsustvo želje da razumije sve one sa kojima živi, poručila je članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

- On ima svoju političku agendu, ja imam svoju političku agendu. Duboko sam na liniji onoga što jeste Dejtonski sporazum i ono što jeste decentralizovana struktura BiH, jer je i konačno takva struktura dobila podršku svih nas, a ne neka imaginarna koju će propagirati Bećirović ili neko drugi. Prema tome, to je politička arena, rekla je Cvijanovićka nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa generalnim sekretarom NATO-a Јensom Stoltenbergom u Sarajevu.

- Ono što mene brine u komunikaciji s nekim kolegama, ne govorim tu samo o njemu, jeste kad vi prepoznate da tu zaista ima netrpeljivosti i da vi stalno morate kucati na neka tuđa vrata da biste vi pričali protiv mene. Evo i ovaj sastanak se koristi na taj način. Znate, ima Republika Srpska, Republika Srpska radi to i to. Čekajte, a šta vi radite da očuvate ovu zemlju? Evo ja pitam šta vi, ljudi, radite, pošto stalno pričate protiv Republike Srpske, da očuvate ovu zemlju? Ništa ne radite da je očuvate. Mislite da će vam je čuvati neko sa strane, pa koji god gost da vam dođe ovdje vi ćete njemu da kukate na Republiku Srpsku, a onda će on, zaboga, da vam spasi državu. Dakle, to tako ne ide, poručila je ona.

Cvijanovićka je rekla da su i na ovom sastanku dobili isti odgovor od Stoltenberga.

- Vi ste odgovorni za stanje ovdje, vi ste odgovorni da nađete recepturu za to da zajedno živite. Navodeći primjere iz istorije iz skandinavskih zemalja koje su prošle strašne ratove u istoriji i Njemačku i Francusku, koje su mogle nakon toga da nastave. Čovjek je jednostavno ukazao na to i rekao to je vaša stvar. Vi se pozabavite time i budite odgovorni da to riješite. Nemojte očekivati da vam mi to rješavamo, zaključila je Cvijanovićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...