ZRINJSKI JOŠ NEMA TRENERA, SA TOMASOM NIŠTA NIJE USAGLAŠENO: A za dva dana igra važnu utakmicu protiv...

Mostarski Zrinjski u subotu je, zvanično, potvrdio rastanak s Krunoslavom Rendulićem, trenerom koji je vodio tim proteklih 12 mjeseci i ostavio neizbrisiv trag Pod Bijelim brijegom.

  • Sport

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 0

Rendulić je postao prvi trener koji je Zrinjski vodio do duple krune, ali i grupne faze nekog UEFA-inog takmičenja, konkretno Koferencijske lige.

Prvak BiH je objavio da je s Rendulićem dogovoren sporazumni raskid nakon "obavljenog razgovora i iscrpne analize aktuelnog trenutka".

Zrinjski još nije imenovao Rendulićevog nasljednika.

U igri su mnoga imena, uglavnom trenera iz Hrvatske. Prvo se kao moguće rješenje spominjao Stjepan Tomas, obavljeni su i razgovori, ali ništa nije usaglašeno.

Spekuliše se da je u ozbiljnim razmatranjima i Željko Kopić koji je radio u Hajduku i Dinamu, a čak i Ante Čačić, bivši selektor Hrvatske i u više navrata šef struke Dinama.

Izvjesno je da će narednu utakmicu Zrinjskog, a ona je na rasporedu za dva dana, već u srijedu (zaostali susret 6. kola PLBiH protiv Širokog Brijega u Mostaru) voditi i pripremati neko od domaćih kadrova, moguće i Nenad Gagro koji je sjedio u Rendulićevom stručnom štabu.

Poslije utakmice u srijedu, Zrinjski će za vikend (25/26. novembar) u sklopu 15. kola Premijer lige BiH gostovati u Gabeli kod GOŠK-a. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...