JEDNA DILEMA MANJE: Dodik zatražio odgodu ročišta čime je potvrdio saradnju sa Sudom BiH

Samo prije nekoliko dana, bilo je neizvjesno hoće li se Dodik pojaviti na suđenju 22. novembra u Sarajevu, ali danas je ta dilema riješena.  

  • Politika

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 3

Odbrana Milorada Dodika uputila je danas sudu BiH zahtjev za odgodu sudskog ročišta, koje je planirano za srijedu, 22. novembra, čime je na posredan način saopćeno da će se Dodik odazivati sudskim pozivima.  

Samo prije nekoliko dana, Milorad Dodik je kazao da je njegova privatna stvar da li će se pojaviti na ročištu u Sudu BiH i da će tu odluku donijeti sa svojim timom. 

U međuvremenu, njegov je tim ojačan, dolaskom poznatog advokata iz Hrvatske, Ante Nobila, koji je već u prvim javnim istupima, nagovijestio da će se Dodik odazivati sudskim pozivima.  

Pravni tim Milorada Dodika zaključio je da bi se Dodikov položaj znatno pogoršao ako bi odbio saradnju sa Sudom BiH. U tom slučaju, Sud BiH bi bio prisiljen zatražiti policijsku asistenciju za privođenje Milorada Dodika, a u krajnoj instance i raspisivanje crvene interpolove potjernice. 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...