UO KCUS-a ZAKAZAO NOVU SJEDNICU: Sebija Izetbegović bit će smijenjena 27. novembra?

Direktorica Izetbegović na sve načine nastoji „razvući“ proces njene smjene, pa tako nakon podužeg godišnjeg odmora sada planira otvoriti bolovanje

  • Mini market

  • 20. Nov. 2023  

  • 6

Druga redovna sjednica Privremenog Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zakazana je za 27. novembar ove godine u 16 sati, saznaje Slobodna Bosna. Na dnevnom redu sjednice naći će se i prijedlog Odluke o razrješenju generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, kao i prijedlog Odluke o imenovanju vršioca dužnosti generalnog direktora KCUS-a.

Ukoliko navedeni prijedlozi dobiju većinu glasova članova UO, Sebija Izetbegović bit će smijenjena sa funkcije nepuna dva mjeseca prije isteka mandata.

Inače, direktorica Izetbegović na sve načine nastoji „razvući“ proces njene smjene, pa tako nakon podužeg godišnjeg odmora sada planira otvoriti bolovanje, i to zbog navodne povrede skočnog zgloba. U tu svrhu ovih dana posjetila je i jednog od svojih najbližih i najodanijih saradnika, dr. Đemila Omerovića sa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, koji je o njenom zdravstvenom stanju nakon izvršenog pregleda konstatovao sljedeće: „Klinički hod hramajući bipedalni sa skiračenim korakom i osloncem na desno stopalo, vidan otok i palpatorna bolna osjetljivost dorsuma desnog stopala. Bez promjene kolorita kože, n.c. status uredan. RTG ne pokaže sigurnih znakova koštane lezije.“

Doktor Omerović je svojoj kolegici i pacijentici Sebiji Izetbegović propisao "strogo mirovanje/bolovanje, led i hladne obloge…".

Interesantno je, međutim, da je uprkos “bolnoj osjetljivosti” stopala koju navodno trpi, Sebija Izetbegović u proteklom periodu skoro svaki dan dolazila na KCUS, bez obzira na to što je zvanično na godišnjem odmoru. Njeni saradnici i kolege sa KCUS-a kažu kako nisu primijetili da direktorica šepa ili da se teško kreće, što bi odgovaralo evidentno ozbiljnoj povredi koju je u svom nalazu konstatovao dr. Omerović.

U svakom slučaju, izgledno je da je novoimenovanom Upravnom odboru KCUS-a već dosadila ova “igra mačke i miša” u vezi sa smjenom Sebije Izetbegović, te su konačno odlučili ubrzati taj postupak.

Kako je ranije objavljeno, za v.d. generalnog direktora KCUS-a bit će imenovan dr. Alen Pilav.

(Slobodna Bosna)

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...