POSLJEDNJI POZDRAV: Žarko Laušević ispraćen na vječni počinak uz pjesmu iz “Sivog doma”

Djeca Žarka Lauševića, sin Dušan, ćerke Asja i Jana, došli su na groblje držeći se za ruke, kako bi se posljednji put oprostili od oca, a sa njima je bila i supruga Anita.

  • Kultura

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Glumac Žarko Laušević ispraćen je danas na vječni počinak na Novom groblju u Beogradu.

Od glumca su se danas, na komemoraciji održanoj u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, oprostili porodica, prijatelji, brojne kolege i poštovaoci njegovog filmskog i televizijskog opusa, nakon čega se tužna povorka uputila ka njegovoj vječnoj kući.

Žarko će počivati u Aleji zaslužnih građana.

Irfan Mensur, koji je na komemoraciji održao potresan govor u kojem je zamolio porodicu preminulog glumca da ne plače, “jer bi se Žarko ljutio”, stigao je ruku pod ruku sa Vesnom Trivalić.

Djeca Žarka Lauševića, sin Dušan, ćerke Asja i Jana, došli su na groblje držeći se za ruke, kako bi se posljednji put oprostili od oca, a sa njima je bila i supruga Anita.

Nakon što su prijatelji i kolege porodici izjavili saučešće, u kapeli je hor zapjevao “Slovenku” Đorđa Balaševića.

Glumac Predrag Miki Manojlović je grcao u suzama dok se opraštao od kolege. U suzama je napustio kapelu.

Prijatelj Žarka Lauševića, glumac Nebojša Dugalić je održao oproštajni govor.

“Dragi naš Žare, treba nešto reći u ime svih, ali teško je… Jedino što možemo jeste da probamo da poštujemo mjesto u koje udari grom. Bio si predodređen da se sve drame dogode u tebi. Tvoja krhkost bila je snaga kojom si na sve razoružao. Ne znam da li si bolje pisao, glumio, slikao. Umjetnik u davanju – takva je bila tvoja otmenost u davanju svima nama, a uvijek si osjećao da si nekome dužan”, govorio je Laušev prijatelj.

Pjesma “Sve što želim u ovom trenutku” iz “Sivog doma” začula se nakon oproštajnog govora, prenosi CdM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...