IMALA JE SAMO 45 GODINA: Preminula pjevačica poznata po sjajnom nastupu na Eurosongu

Rođena je u Lisabonu 1978., a karijera joj je uznapredovala nakon što je 1994. pobijedila u showu ‘Chuva de Estrelas‘, gdje je izvela obradu pjesme ‘One Moment in Time‘ Whitney Houston.

  • Estrada

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Pjevačica Sara Tavares, koja je predstavljala Portugal na Eurosongu 1994., preminula je u dobi od 45 godina. Sara se godinama borila s tumorom na mozgu, a sada je, nažalost, izgubila bitku, prenosi Daily Mail.

Svoju je zemlju predstavljala u Dublinu 1994. godine pjesmom "Chamar a Musica" i na Eurosongu zauzela osmo mjesto. Pjevačica je preminula u Lisabonu, a vijest o smrti potvrdila je njena potresena porodica.

Rođena je u Lisabonu 1978., a karijera joj je uznapredovala nakon što je 1994. pobijedila u showu ‘Chuva de Estrelas‘, gdje je izvela obradu pjesme ‘One Moment in Time‘ Whitney Houston.

Dvije godine kasnije objavila je debitantski album "Sara Tavares & Shout!", a za Disneyjev film "The Hunchback of Notre Dame" pjevala je europsko-portugalsku verziju "God Help the Outcasts". Također je 2000. dobila Zlatni globus za najbolju portugalsku pjevačicu.

Glazbenu karijeru morala je prekinuti 2009. kada joj je dijagnosticiran rak, a vratila se 2018. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...