DRAMA U HRVATSKOJ: Probio rampu na naplatnoj stanici i pobjegao sa sedmero stranaca u vozilu

Policajci pokušali zaustaviti vozilo zvučnim i svjetlosnim signalima.

  • Hronika

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Vozač koji je u teretnom vozilu mađarskih oznaka prevozio sedmero stranaca probio je u nedjelju na autocesti kod Vrbovskog naplatnu stanicu i pobjegao policiji pred kojoj se odbio zaustaviti.

Primorsko-goranska policija izvijestila je u ponedjeljak da su policajci pokušali zaustaviti vozilo zvučnim i svjetlosnim signalima. No, vozač je nastavio s vožnjom, probio rampu na naplatnoj stanici u Vrbovskom, te se ubrzo zaustavio i pobjegao iz vozila.

Mediji su objavili podatak po kojem je iz odbjeglog vozila ispaljeno nekoliko hitaca iz vatrenog oružja, ali policija to ne potvrđuje.

Primorsko-goranski policajci također su u nedjelju ujutro na autocesti na području Vrbovskog zaustavili automobil francuskih oznaka u kojem su dva Mongolca prevozila tri strana državljana.

Istog dana je na širem delničkom području zaustavljen i automobil mađarskih oznaka s državljaninom Moldavije kao vozačem dok su putnici u automobilu bila dvojica moldavskih državljana.

Uhapšena su četvorica državljana Moldavije i dvojica mongolskih državljana su kazneno prijavljeni te su predani pritvorskom nadzorniku, prenosi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...