I DRUGU GRUPU DOČEKAO KONAKOVIĆ: Još 11 osoba koje su bile u Gazi večeras su avionom stigle u Sarajevo

Konaković je poručio da se u prihvatni centar Salakovac ide isključivo po želji.

  • Vijesti

  • 20. Nov. 2023  20. Nov. 2023

  • 1

Druga grupa od 11 bh. državljana stigla je večeras na sarajevski aerodrom iz Gaze.

Danas je u prvoj grupi stiglo 26 bh. državljana. 

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković koji je dočekao i drugu grupu na aerodromu.

“Sa našeg spiska od 50, 13 je od onih s kojim su kontakti uspostavljeni i sa kojima ambasador Kovačević komunicira sa izraelskim vlastima. Ambasador Subašić, čuli ste koliko je vremena i energije potrošio. Nije lako, to su vanredne okolnosti”, kazao je Konaković za N1.

“Sada nam je lakše, našli smo model humanitarne vize. Svim svojim raspoloživim sredstvima ćemo nastaviti da sve oni koji su građani BiH i srodnici, dovedemo mirno kući”.

Konaković je poručio da se u prihvatni centar Salakovac ide isključivo po želji.

“U Salakovac idu po svojoj želji, neki idu privatno u Sarajevo i Zenicu. Četvero od ove grupe ide u Salakovac. Od ovih 13 koji su ostali imalo smo situaciju da su vlasti izdale potvrdu za djecu a nisu za roditelje”.

“Mislim da su institucije u ovom slučaju položile ispit. Nastavit ćemo da radimo, dovest ćemo sve one koji se trebaju vratiti u BiH”, kazao je Konaković.

“Stigla je skoro cijela porodica, sestra je u Kairu na sigurnom. Koristim priliku da zahvalim svakome ko je sudjelovao u tome, BiH, Egipat, Katar”, kazao je Salih Barawi koji je dočekao svoju porodicu.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...