SLAVIT ĆE SE DO KASNO U NOĆ: Evo ko je večeras izborio nastup na Evropskom prvenstvu iduće godine

Sutra će biti okončan ovaj ciklus kvalifikacija, te preostaje baraž koji se igra u martu, u kojem učestvuje i reprezentacija naše Bosne i Hercegovine, kako bi se kompletirala lista učesnika Europskog prvenstva u Njemačkoj.

  • Sport

  • 20. Nov. 2023  

  • 0

Večeras je odigrano sedam utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra iduće godine u Njemačkoj. Utakmicama odigranim večeras okončane su kvalifikacije u grupama C, E i H.

GRUPA C

U okviru grupe C susreli su se Sjeverna Makedonija i Engleska, te Ukrajina i Italija. Dok u susretu Ukrajine i Italije nije bilo ni golova, ni pobjednika, u duelu Sjeverne i Makedonije nije bilo pobjednika, ali je viđeno mnogo uzbuđenja. Domaći su poveli pogotkom Bardhija u 41. minuti, ali su se gosti uspjeli vratiti pogotkom Kanea u 59. minuti i izbjeći poraz.

Direktan plasman na Europsko prvenstvo iduće godine iz grupe C ostvarili su Engleska i Italija, finalisti posljednjeg Europskog prvenstva.

GRUPA E

U okviru grupe E susreli su se Češka i Moldavija, te Albanija i Farski Otoci. Česi su slavili ubjedljivu pobjedu nad Moldavijom pogocima Doudere iz 14., Choryja iz 72. i Souceka iz 90. minute. U susretu Albanije i Farskih Otoka nije bilo ni golova, ni pobjednika.

Direktan plasman na Europsko prvenstvo izborile su Albanija i Češka.

GRUPA H

U grupi H snage su odmjerili San Marino – Finska, Sjeverna Irska – Danska i Slovenija – Kazahstan. Finska je slavila pobjedu u gostima rezultatom 2:1, a dvostruki strijelac je bio Soiri u 50. i 58. minuti. Jedini gol za domaće postigao je Berardi u 98. minuti iz penala.

Sjeverna Irska je također ubilježila sigurnu, ali definitivno iznenađujuću pobjedu nad Danskom rezultatom 2:0 na svome terenu. Strijelci su bili Price u 60. i Charles u 81. minuti.

Slovenija je uspjela da napravi odličan rezultat u uzbudljivoj utakmici protiv Kazahstana. Poveli su pogotkom Šeška iz penala u 41. minuti. Kazahstan se vraća početkom drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti pogotkom Orazova. Ali Verbič u 86. minuti pogotkom donosi pobjedu Sloveniji i plasman na Europsko prvenstvo.

Danska i Slovenija iz ove grupe su osigurale direktan plasman na Europsko prvenstvo.

alt

Sutra su na rasporedu posljednji susreti kvalifikacija za Europsko prvenstvo iduće godine, i to u grupama B, D i I. Time će biti okončan ovaj ciklus kvalifikacija, te preostaje baraž koji se igra u martu, u kojem učestvuje i reprezentacija naše Bosne i Hercegovine, kako bi se kompletirala lista učesnika Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...