NENAD STEVANDIĆ UZBURKAO JAVNOST: „Autonomija je pitanje slobode Republike Srpske i nećemo pristati na..“

-Datumi koje RS proslavlja šalju poruku mira i tolerancije, za razliku od FBiH koja je čak i antifašistima ukinula imena ulica, kazao je Stevandić.

  • Politika

  • 21. Nov. 2023  

  • 13

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da taj bh. entitet svih 28 godina Dejtonskog sporazuma njeguje vrijednosti koje doprinose očuvanju mira, te kako su istina, pravda i demokratija na njenoj strani.

-Mir i sloboda su najveća vrijednost čovječanstva, a to je Dejtonski mirovni sporazum donio u BiH. Republika Srpska je svjesna značaja mira i danas njeguje te vrijednosti, rekao je Stevandić, dodajući da u Federaciji BiH to nije slučaj.

-Datumi koje RS proslavlja šalju poruku mira i tolerancije, za razliku od FBiH koja je čak i antifašistima ukinula imena ulica, kazao je Stevandić.

-Republika Srpska je svih ovih godina, u borbi sa OHR-om, izborila da zadrži određenu vrstu autonomije. Autonomija je pitanje slobode Republike Srpske i nećemo pristati na ucjene - poručio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...