SVEŠTENIK I SIN RISTE ĐOGE: "Ne može Milošević učiniti da smatram svojom reprezentaciju gdje se psuje majka četnička" (VIDEO)

Darko Đogo, srpski bogoslov, sveštenik Srpske pravoslavne crkve i redovni profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči, govorio je o Miloševiću kao selektoru BiH.

  • Mini market

  • 21. Nov. 2023  

  • 7

Savo Milošević kao selektor fudbalera Bosne i Hercegovine posljednjim nastupima u javnosti trudi se da se dopadne širokom auditoriju u toj zemlji.

Moguće je da Milošević izjavama tipa da "svi partizanovci, pa tako i on, uvijek navijaju za Željezničar i Hajduk" skrene pažnju sarajevske javnosti sa očajnih rezultata fudbalske reprezentacije, piše Kurir. BiH je ponižena u kvalifikacijama za EP i ostaje joj samo baraž u martu naredne godine kao mogućnost da ode u Njemačku.

Javni nastupi Save Miloševića izazivaju reakcije, kako iz Federacije BiH, tako i bh. entiteta RS koji predstavlja nekadašnji fudbaler Partizana, rodom iz Bijeljine.

Darko Đogo, srpski bogoslov, sveštenik Srpske pravoslavne crkve i redovni profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu u Foči, govorio je o Miloševiću kao selektoru BiH. No mediji u Srbiji zaboravili su spomenuti da je Darko sin Riste Đoge, jednog od najvećih medijskih promotora zla u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

- Savo Milošević vodi reprezentaciju, kao super, to je moja reprezentacija. Mogu da vam kažem ja sam volio Savu Miloševića, navijač sam Partizana, ali hiljadu Sava Miloševića ne može da mi reprezentaciju zemlje koja je nastala na secesiji od moje zemlje, to jeste birokratije koja je nastala odvajajući se od moje zemlje. I tribine na kojima se psuje i pljuje, psuje majka četnička, ne može da učini mojom reprezentacijom. Ali mogu da se zapitam zašto to Savi Miloševiću treba - rekao je Đogo gostujući u podkastu Rubikon.

Milošević poslije poraza od Luksemburga i Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nalazi se pod baražnom vatrom javnosti i sarajevskih medija. Na posljednjoj konferenciji nekadašnji fudbaler i trener Partizana izjavio je da je spreman da odstupi sa mjesta selektora, ukoliko se to od njega zatraži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...