DODIK SE NAMJESTIO CRNATKU NA VOLEJ: "Još jedna sramota SNSD-a i ponižavanje vlastitog naroda"

Istakao je da smo danas takođe imali priliku da slušamo kako je “veliko dostignuće što će se penzije isplatiti na vrijeme, kao i nebuloze poput toga da je ekonomija Republike Srpske jača od njemačke i da su finansije Evropske unije devastirane”.

  • Politika

  • 21. Nov. 2023  

  • 1

“Današnja izjava Milorada Dodika da će se na svim slavama, koje slijede kod srpskog naroda i u Republici Srpskoj, kritikovati vlast SNSD i teško stanje u kojem se nalazi Republika Srpska, prvo je priznanje vlasti da nemaju podršku naroda i da su svjesni da narod Republike Srpske želi njihov odlazak. Njegova poruka da naš narod može jednom godišnje, za slavu, imati punu trpezu i da to treba biti dokaz dobrog života u Republici Srpskoj je još jedna sramota SNSD i još jedno ponižavanje vlastitog naroda”, rekao je Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Istakao je da smo danas takođe imali priliku da slušamo kako je “veliko dostignuće što će se penzije isplatiti na vrijeme, kao i nebuloze poput toga da je ekonomija Republike Srpske jača od njemačke i da su finansije Evropske unije devastirane”.

“Najopasniji dio današnjeg izlaganja je Dodikova izjava da je Dejtonski sporazum mrtav, čime se šalje poruka da je vlast u Republici Srpskoj spremna, da zbog vlastite izolovanosti i ličnih problema koje imaju, cijeli narod povede u provaliju i ugrozi budućnost sljedećih generacija”, ističe Crnadak.

Dodaje da Dejtonski sporazum nije mrtav, da je on najveći mogući interes Republike Srpske, jer se tako najjače brani “svoja teritorija, imovina, nadležnosti, institucije, zaštitni mehanizme kod donošenja odluka i drugi interese”.

“Naša budućnost je u Evropskoj uniji, sa dejtonskim ustavom i nadležnostima koje nam pripadaju i niko od nas ne traži ni da se odreknemo svog identiteta ni svoje slobode. Sasvim druga je stvar što Dodik i SNSD ne žele Republiku Srpsku u kojoj vladaju zakoni i red, jer misle da će tako zaštititi svoj kriminal, koji je epskih razmjera”, rekao je Crnadak.

Crnadak pita, ako je Srbija čvrsto opredjeljena za Evropsku uniju i smatra Sjedinjene Američke Države jednim od najvažnijih partnera, koji učestvuje u mnogim kapitalnim projektima u Srbiji, zašto bi politika Republike Srpske bila da od ovih zemalja pravi neprijatelje?

“Tokom izlaganja bilo je mnogo stvari koje je bilo zaista teško svariti, a posebno Dodikovo kritikovanje tzv. bonskih ovlaštenja, kada cijela Republika Srpska zna da su upravo on i SNSD bili glavni pomagači OHR prilikom političke egzekucije bivšeg predsjednika Poplašena, kao i ministara, poslanika, direktora i drugih funkcionera iz SDS i PDP”, kaže.

Crnadak kaže da je važno još jedno Dodikovo današnje priznanje, a to je je da je SNSD protiv izmjena izbornog zakona, protiv skenera i drugih rješenja za fer i poštene izbore, iz čega je jasno da i dalje namjeravaju da manipulacijom i prevarama mijenjaju izbornu volju građana.

“Ovim je još jednom potvrđena sumnja da je Dodik dobio obećanje od stranaca da neće biti izmjena izbornih pravila, pogotovo što ni danas nije najavio da će Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske biti vraćen na dnevni red Narodne skupštine, niti je objasnio otkud “nelegalni Šmit” na RTRS”,  poručio je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...