REFORME SU OTPOČELE S KIŠOM: Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH otkazana zbog kiše-krov sale prokišnjava!?

Razlog otkazivanje sjednice Parlamenta su nepovoljni vremenski uvjeti.

  • Vijesti

  • 21. Nov. 2023  21. Nov. 2023

  • 1

Mirjana Lepić- Marinković, predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, obavijestila je zastupnike da  sjednica ovog  Doma, zakazana za sutra- otkazuje!

Razlog otkazivanje sjednice Parlamenta su nepovoljni vremenski uvjeti.

Ma koliko se razlog činio bizarnim i neozbiljnim, evo šta je predsjedavajuća Lepić- Marinković navela u obrazloženju.

„Poštovane koleginice i kolege, usljed kiše koja je padala protekle sedmice, a pada i danas, došlo je do ponovnog prokišnjavanja plafona u amfiteatru u kojem se održavaju sjednice. Deformitet se vidi i fizički (ulegnuće plafona iznad stola za kojim sjedi rukovodstvo). Kiša prodire na nekoliko mjesta (kaplje u kante koje su postavljene). Uskoro ćete na mail dobiti obavijest i prateću dokumentaciju iz koje prozilazi da je sigurnost objekta narušena i da je potrebna sanacija“.

Mirjana Lepić-Marinković je na kraju predložila „odgađanje sjednice iz sigurnosnih razloga, dok se ne pronađe adekvatno rješenje, odnosno prostor za održavanje sjednice“.

Da li je kiša pravi razloga za otkazivanje sjednice, ili su posrijedi drugi, ne-meteorološki razlozi (nemogućnost dogovora vladajućih političkih partnera) nije moguće provjeriti, ali cijeli slučaj svjedoči da u Federaciji BiH ne  prokišnjavaju samo krovovi institucija, nego i političari, zastupnici, ministri...  

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...