HAOS U BEOGRADU: Evakuisane zgrade RTS-a i RTV-a zbog...

Po navodima Udruženja novinara Srbije (UNS) iz istog razloga evakuisana je i zgrada Radio Beograda.

  • Hronika

  • 21. Nov. 2023  

  • 1

Zgrada Radio televizije Srbije (RTS) u centru Beograda, evakuirana je u utorak nakon dojave o postavljenoj bombi, potvrđeno je agenciji Beta u Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP).

Iz MUP su naveli da je dojava o bombi poslana putem maila, nakon čega je zgrada evakuisana.

Kako je agencija Beta saznala od kolega iz RTS više od polovine ljudi izašlo je iz zgrade, a u prijetećem pismu je navedeno da bi bomba trebala eksplodirati u 18 sati.

Po navodima Udruženja novinara Srbije (UNS) iz istog razloga evakuisana je i zgrada Radio Beograda.

Nepoznata osoba dojavila je da je postavljena eksplozivna naprava i u zgradi Radio televizije Vojvodine (RTV) gdje je u toku kontra-diverzijski pregled.

Jedinice MUP završile su s provjerom svih zgrada Radio-televizije Srbije (RTS) i utvrdile da je dojava o bombi bila lažna, rečeno u RTS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...