UZBUDLJIVO NA NBA PARKETIMA: Jusuf Nurkić solidan u novoj pobjedi „Sunsa“, sjajni Jokić nije mogao spriječiti poraz „Denvera“ od „Orlanda“ 

Domaći „Sunsi“ su vodili tokom cijelog susreta, ponekad i 20 poena razlike, pa je 6 minuta prije kraja meča trener gostiju kod vodstva od 16 poena izvukao iz igre svoje najbolje igrače Curryja, Thompsona, Wiginsa.

  • Sport

  • 23. Nov. 2023  

  • 0

Noćas je odigrano 14 utakmica NBA Lige od kojih je većina bila neizvjesna do samog kraja i odlučena u posljednjim sekundama. Jedna od najzanimljivijih utakmica igrana je u Orlandu gdje su domaći „Magicsi“ u finišu savladali šampione „Denver Nuggetse“ 124-118. Gostima nije pomogao ni triple-double Nikole Jokića od 30 peona, 13 skokova i 12 asistencija da zaustave mladu ekipu „Orlanda“ koju je predvodio sjajni Nijemac Franz Wagner sa 27 poena.

Nobičnu utakmicu su odigrali „Pheonix Sunsi“ Jusufa Nurkića protiv „Golden State Warriorsa“. Domaći „Sunsi“ su vodili tokom cijelog susreta, ponekad i 20 poena razlike, pa je 6 minuta prije kraja meča trener gostiju kod vodstva od 16 poena izvukao iz igre svoje najbolje igrače Curryja, Thompsona, Wiginsa. No, rezervni sastav predvođen hrvatskim reprezentativcem Dariom Šarićem je zaigrao sjajno i u zadnjoj minuti se približio na svega 3 poena razlike. U tim „Sunsa“ su se vratili Durant, Booker i Nurkić i okončali meč rezultatom 123-115 u svoju korist. Nurkić je ubacio 9 poena, a ponovo je najefikansniji kod “Sunsa“ bio Durant sa 28 poena. Kod gostiju je Klay Thompson ubacio 20, a Stepf Curry  16 poena uz samo jednu trojku.

I„ Dallas Mawericsi“ su u zadnju četvrtinu na utakmicu protiv „Los Angeles Lakersa“ ušli sa 20-ak poena razlike, da bi pobjedu od 103-101 osigurali u posljednjim sekundama meča. Luka Dončić je predvodio pobjednike sa 30 poena, 12 skokova i 8 asistencija, dok je kod „Lakersa“ ponovo najbolji bio LeBron James sa 26 poena, 9 skokova i 7 asistencija.

U derbiju Istočne konferencije „Boston Cekticsi“ su savladali „Milawauke Buckse“  119-116 u još jednoj utakmici koja je tek pred kraj postala neizvjesna. Tatum(23), Brown(26) i Porzingis (21) predvodili su „Celticse“, Damian Lillard sa 27 poena je bio najefikasniji kodd „Bucksa“.

„Atlanta Hawksi“ su u produžetku pobijedili „Brooklyn Netse“ sa 147-145 zahvaljujući sjajnom Trae Youngu koji je ubacio 43 poena od čega 8 trojki.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...