VELIKI SPEKTAKL JE PRED NAMA: Zmajevi će u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo igrati protiv Ukrajine

„Zmajevima“ će ovo biti peti baraž. U dosadašnja četiri, za evropska i svjetska prvenstva, nikada nisu se uspjeli tim putem domoći velikog takmičenja.

  • Sport

  • 23. Nov. 2023  23. Nov. 2023

  • 0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine igraće u polufinalu protiv reprezentacije Ukrajine.

Odlučeno je ovo voljom danas obavljenog žrijeba u Nionu u u Švicarskoj u kojem su učestvovale reprezentacije koje nisu uspjele izboriti direktno svoje mjesto na EURU kroz nedavno okončane kvalifikacije, ali će dodatnu priliku imati zahvaljujući dobrim nastupima u UEFA Ligi nacija igranim prošle godine.  

„Zmajevima“ će ovo biti peti baraž. U dosadašnja četiri, za evropska i svjetska prvenstva, nikada nisu se uspjeli tim putem domoći velikog takmičenja. Dva puta su eliminisani od Portugal, a po jednom od Republike Irske i Sjeverne Irska.

Kao osvajač grupe u Ligi nacija reprezentacija Bosne i Hercegovine je izborila da u polufinalu bude domaćini. Susret će se igrati najvjerovatnije na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, a voljom danas obavljenog žrijeba određeno je da pobjednik ovog susreta bude i domaćin finala ove grupe.

Polufinalni mečevi baraža igraju se 21. marta, a finalni mečevi pet dana kasnije. Pobjednici baraža, ukupno tri reprezentacije, kompletiraće spisak od 24 učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Parovi polufinala baraža:

Liga A

Finska - Vels (pobjednik domaćin finala)

Poljska - Estonija

Liga B

Bosna i Hercegovina - Ukrajina (pobjednik domaćin finala)

Izrael - Island

Liga C

Gruzija - Luksemburg (domaćin finala)

Grčka - Kazahstan

Evropsko prvenstvo igra se u junu i julu iduće godine. Iz regiona su plasman već izborile reprezentacije Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...