POTPREDSJEDNIK FBiH REFIK LENDO BRANI GRADONAČELNICU SARAJEVA: FUP da hitno postupi po prijavi Benjamine Karić protiv Amira Kabirija

Dodao je da je svaki strani državljanin dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, gdje može slobodno živjeti i poslovati, ali isključivo poštujući zakone ove zemlje i poštujući slobode i prava svih njenih građana.

  • Vijesti

  • 23. Nov. 2023  

  • 2

Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Refik Lendo oglasio se danas povodom informacije koju je sinoć s javnošću podijelila gradonačelnica sarajeva Benjamina Karić, koja je Federalnoj upravi policije predala krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora "Aluminija" iz Mostara Amira Grossa Kabirija zbog ugrožavanja njene sigurnosti.

- Najoštrije osuđujem prijetnje i pritiske izraelskog biznismena Amira Grossa Kabirija prema gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić. Potpuno je neprihvatljivo ugrožavanje sigurnosti, prijetnje, pritisci i uznemiravanje bilo kojeg građanina Bosne i Hercegovine, a naročito ukoliko je takav odnos usmjeren prema ženi i osobi koja obnaša dužnost gradonačelnice glavnog grada naše države - naveo je Lendo.

Dodao je da je svaki strani državljanin dobrodošao u Bosnu i Hercegovinu, gdje može slobodno živjeti i poslovati, ali isključivo poštujući zakone ove zemlje i poštujući slobode i prava svih njenih građana.

- Moja dužnost kao potpredsjednika FBiH je da stanem u zaštitu svih građana Bosne i Hercegovine koji se suočavaju sa bilo kakvim vidom ugrožavanja prava, a naročito ugrožavanja sigurnosti, i da reagujem bez obzira na eventualne političke, ideološke ili bilo kakve druge razlike.

Pozivam nadležne institucije, prije svega Federalnu upravu policije kojoj je predata prijava, da prioritetno postupe po ovom slučaju, te da poduzmu sve radnje predviđene zakonima kako bi zaštitili gradonačelnicu Sarajeva - naveo je potpredsjednik FBiH Lendo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...