POBOLJŠANO MU ZDRAVSTVENO STANJE: Bivši hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izašao iz bolnice

Iz Ravnateljstva KBC-a izvijestili su da je Banožićevo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobijenih ozljeda.

  • Regija

  • 24. Nov. 2023  

  • 0

Bivši hrvatski ministar odbrane Mario Banožić, koji se u osječkom KBC-u liječio od ozljeda zadobijenih u prometnoj nesreći koju je izazvao, danas je pušten iz bolnice na kućno liječenje, javlja Index.hr.

Iz Ravnateljstva KBC-a izvijestili su da je Banožićevo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobijenih ozljeda.

Slijedom toga, nakon učinjenih pregleda i pretraga, danas je otpušten na kućno liječenje uz preporuku daljnjeg kontrolnog specijalističkog praćenja zdravstvenog stanja, napomenuli su u osječkom KBC-u.

Banožić je 11. novembra izazvao tešku prometnu nesreću kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić. Zadobio je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša i ekstremiteta pa je nakon nesreće najprije hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine ozljeda prevezen u osječki KBC.

Isprva je bio smješten na jedinici za intenzivno liječenje, a nakon poboljšanja zdravstvenog stanja 24. studenog premješten je na Kliniku za neurokirurgiju.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je nakon te prometne nesreće razriješio Banožića dužnosti ministra odbrane, a za novog ministra i potpredsjednika vlade predložio je osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. studenog potvrđen u hrvatskom saboru.

Vlada je Banožiću dok je bio u bolnici odobrila naknadu 6+6, što znači da će šest mjeseci primati punu ministarsku platu te još šest mjeseci pola te plate, potvrđeno je Indexu. Banožić je kao ministar primao 2.740 eura plaće. No, Banožić neće aktivirati saborski mandat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...