NIKŠIĆ PORUČIO OKUPLJENIMA U BANJA LUCI: "Ovo je Bosna i Hercegovina, četnici su poraženi"

Nikšić je, nakon izlaska iz prostorija MUP-a, na pitanje jedne novinarke da li je došao da provocira odgovorio da su okupljeni koji su došli protestvovati "u zabludi".

  • Politika

  • 25. Nov. 2023  25. Nov. 2023

  • 1

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić bio je vidno ljut nakon što njemu i ostalim kolegama iz stranaka okupljenim unutar Trojke nije dozvoljeno da se okupe u ovom gradu povodom Dana državnosti BiH.

Nikšić je, nakon izlaska iz prostorija MUP-a, na pitanje jedne novinarke da li je došao da provocira odgovorio da su okupljeni koji su došli protestvovati "u zabludi", piše Klix.ba.

"Partizani su porazili četnike. Žao mi je što su ovi ljudi u zabludi. Neko ih je prevario. Banja Luka je Bosna i Hercegovini, ne u Srbiji", rekao je Nikšić.

No, uporna novinarka pitala je Nikšića da li zna da se ona nalazi u "Republici Srpskoj koja ne priznaje ovaj praznik".

"Da, ali se Republika Srpska nalazi u Bosni i Hercegovini. I kad putujete u Srbiju putujete s pasošem kao Bosanci", dodao je Nikšić nakon čega je ušao u automobil.

Delegacija Trojke je inače danas otišla u Banju Luku kako bi u prostorijama SDP-a obilježili Dan državnosti, a zatim i prošetali ulicama Banje Luke, međutim to nisu uradili. Kako su naveli, vrijeme im nije išlo na ruku.

Dan državnosti je jutros obilježen podizanjem zastave BiH na Humu u Sarajevu, a zatim je na nekoliko lokacija položeno cvijeće. Ove godine nije bilo održavanja ceremonije u Mrkonjić Gradu s obzirom na to da su vlasti RS zabranile okupljanje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...