ITALIJA NADJAČALA SRBIJU: Sinner i Sonego pobijedili Đokovića i Kecmanovića za plasman u finale Davis Cupa

Sinner i Sonego slavili su rezultatom 6:3, 6:4 u meču koji je ponudio dosta toga. 

  • Sport

  • 25. Nov. 2023  

  • 1

Nakon što je Sinner historijskim preokretom pobijedio Đokovića i donio Italiji poravnanje, sa Sonegom je u dublu osvojio i ključni bod koji je njegovu reprezentaciju trasirao ka finalu Davis Cupa.

Sinner i Sonego slavili su rezultatom 6:3, 6:4 u meču koji je ponudio dosta toga. 

Italijani su se bolje snašli zahvaljujući mnogo kvalitetnijoj igri u važnim poenima te su spasili 5 od 6 brejk lopti na svoj servis, dok su čak tri puta oduzimali servis Srbijancima.

To im je donijelo relativno ubjedljivu, ali nimalo laku pobjedu jer iako rezultat govori drugačije, sam meč je bio dosta neizvjestan i borben sa pojedinim gemovima koji su trajali i oko 15 minuta, navodi Sport1.

Ovakav rasplet niko nije mogao očekivati nakon što je Đoković u prethodnom meču sa Sinnerom imao 5:4 i tri vezane meč lopte na servis Italijana, ali je Sinner spasio sve tri, osvojio 5 vezanih poena, dobio gem, a onda potom napravio i brejk te ga potvrdio za bod koji je Italiju održao u životu i donio joj poravnanje.

Tom pobjedom Sinner je postao tek četvrti igrač koji je savladao Đokovića u meču u kojem je Novak imao meč lopte. 

Italija će u finalu Davis Cupa igrati protiv reprezentacije Finske. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...