RADE BOGDANOVIĆ, BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Piksi je bio veliki igrač, ali igrač i stručnjak su dvije različite stvari, ne mogu ga porediti s Ivicom Osimom..."

Bogdanović je nakon Željezničara igrao još u Koreji, Japanu, u Španiji za Atletico Madrid, u Nizozemskoj za NAC Bredu, u Njemačkoj za Werder i Bielfeld, a karijeru je završio 2005. godine u Emiratima.

  • Sport

  • 27. Nov. 2023  

  • 0

Rade Bogdanović, Sarajlija sa beograskom adresom, gostujući na K1 televiziji ispričao je kako se Ivica Osim kao selektor Jugoslavije ponašao u odnosu na pritiske koje trpi svaki selektor, a koji se tiču imena koja će se naći na njegovom spisku.

Bogdanovića su pitali kako bi izgledao idealan tip selektora, a on je spomenuo Ivicu Osima i scenu iz 1990. godine kada je legendarni Švabo kao selektor vodio reprezentaciju Jugoslavije na Svjetsko prvenstvo u Italiji.

“Idealan tip selektora? Ja ću se vratiti na Ivicu Osima. 2002. godine sam sjedio sa Osimom sedam sati u Antaliji. Prenosim iz njegovih usta što sam čuo. Kaže 1990. godine pritisci sa svih strana. A on napravi spisak od 15 imena i da ljudima iz saveza. “Ovo je mojih 15, a vi dopisujte dalje””, kazao je Bogdanović.

Bogdanović je komentirao i odlazak reprezentacije Srbije na Europsko prvenstvo.


– To je jako dobar uspjeh, ali isto tako treba reći da nas je gospod Bog pogledao, imali smo laku grupu. Piksi je talična osoba, ja sam malo sreo ljudi u životu da su tako talični, a da sad kažem da je veliki stručnjak, ne mogu to da kažem. On jeste bio veliki fudbaler. Fudbaler i stručnjak su dvije različite stvari. Dragan je počeo svoju trenersku karijeru u Japanu, napravio uspjeh, otišao u kinesku nedođiju kod brata Xi Jinpinga kad su odlučili da naprave od kineske lige nešto što ne možete da napravite. Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimjereno bi bilo, pa i on bi sam to rekao, izjavio je Bogdanović.

Bogdanović je nakon Željezničara igrao još u Koreji, Japanu, u Španiji za Atletico Madrid, u Nizozemskoj za NAC Bredu, u Njemačkoj za Werder i Bielfeld, a karijeru je završio 2005. godine u Emiratima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...