„GDJE BI BILA, NEGO U BOSNI…“: Pjevač Nedeljko Bilkić otkrio gdje se nalazi njegova "Krčma u planini“…

-On je volio da popije, a služila ga Mara, zanosna, lijepa, vitka..., kazao je Bilkić.

  • Estrada

  • 27. Nov. 2023  

  • 0

Nedeljko Bilkić, pjevač poznat po pjesmi "Krčma u planini", razjasnio je misteriju oko lokacije krčme i identiteta Mare zbog koje pije u toj pjesmi.

Nedeljko je otkrio da li postoji popularna krčma iz pjesme i ko je lijepa Mara -"kći starog krčmara“.

"Gdje bi bila nego u Bosni i to na Komaru, na jednoj krivini. Tu smo svratili moj prijatelj i ja, pokojni Miroslav Čonkić, koji je kod mene vodio program i pjevao u horu opere u Novom Sadu.

On je volio da popije, a služila ga Mara, zanosna, lijepa, vitka... On je tako pio konjak, to je trajalo deset minuta, i tako je napisao cijelu tu pjesmu u tom trenutku. Samo je dao tekst i rekao 'pravi melodiju'. Ja sam to na ploči stavio kao četvrtu pjesmu, kao da nije važna, ali ta Mara i krčma su se sami izborili i postala je hit",  rekao je Nedeljko za Kurir TV.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...