ENIS BEŠLAGIĆ KAO ŽENA: Depilacija, menstrualni bolovi i briga o osmero djece...

Enis je morao u sat vremena pripremiti ručak, oprati i ispeglati veš, očistiti kuponicu, urediti dječje sobe, i sve to obaviti brinući o dvije bebe.

  • Show

  • 28. Nov. 2023  28. Nov. 2023

  • 0

Da bi barem djelomično osjetio kako je biti žena, glumac Enis Bešlagić u novoj epizodi Knjazališta iskušao je depilaciju, život s velikim grudima i menstrualne bolove, a u kući obitelji Pivac morao je voditi brigu o potrebama čak osmero djece - kuhati, prematati, peglati, čistiti, prati...

Kako je podnijeti sav teret koji pada na žene jer su ženskoga spola ili jer im društvo i okolina to nameću, pokazao je Enis Bešlagić koji se spremno odazvao izazovima koje mu je priredio Robert Knjaz.

Uvodne upute Enisu, kojega je Knjaz za ovu priliku preimenovao u Ženisa, dale su konobarica i majka troje djece Lea Bilić i influencerica Karla Zelić:

-Volim biti žena jer život gledamo posebnim očima. Nježne smo i plahe. Primjećujemo detalje. Borimo se i žrtvujemo se jer smo žene i majke. To nisu osobine koje nas čine slabima ili krhkima, već su naša snaga, kaže Lea.

Karla voli biti žena zbog ženske intuitivnosti, sposobnosti i darove koje imaju:

-I zbog mogućnosti da budem majka, zbog snage i veće tolerancije na bol, a jako me vesele ženske stvari - uređivanje, šminkanje, transformacije... Žena može biti apsolutno sve, ističe Karla, koja upozorava da žene u našem društvu nemaju potpunu ravnopravnost.

PRVI IZAZOV- DEPILACIJA

Iako danas depilacija nije rezervirana isključivo za žene, ipak nema puno muškaraca koji se izlažu toj bolnoj neugodnosti. Enis je spremno pristupio izazovu, stisnuo zube i prepustio se u sigurne ruke kozmetičarke:

- Već mi je kožu počela skidati. Jao, majko draga. Jel dosta, ljubavi? Ufff, požalio se ubrzo Enis.

No tu nije bio kraj, nakon depilacija ruku, slijedilo je čupkanje obrva.

- Ali samo dvije-tri obrve. Aj, majko!! Ne bi više, hvala, jaukao je Enis.

Slijedilo je i šminkanje, no to za Enisa, kao profesionalnog glumca, i nije bila velika novost.

Drugi izazov: trčanje s velikim grudima

Poznato je da mnogim muškarcima pogled lako bježi prema ženskim grudima, posebno onim većima. No, velike grudi i nisu blagoslov. Enisova mentorica Lea otkrila mu je, naime, da je dala smanjiti svoje grudi jer su joj stvarale teškoće u mnogim situacijama poput trčanja, rolanja, rada u vrtu...

-Mene je ovo ugušilo, priznao je Enis kad je dobio par velikih umjetnih grudi.

No, nije se morao samo naviknuti na težinu na prsima, s tim je "utezima" morao i trčati na spravi, pod budnim okom Lee i Karle:

-Sad ćeš vidjeti kako je to, dobacila je Enisu Lea.

-Bjež'te ljudi, da neko ne pogine. Pada mi sve, uzviknuo je Enis kad se sprava za trčanje pokrenula.

Mentorice su ocijenila da je djelomično prošao zadatak.

-Drage žene, budite zadovoljne svojim grudima, pogotovo ako su zdrave, dodala je Karla.

Treći izazov: menstrualni bolovi

Kad se svi dani zbroje, žene u menstruaciji u prosjeku provedu sedam godina života. Za influencericu Karlu PMS i menstruacija najgori su dio bivanja ženom, a da mu pokušaju dočarati kakav je to osjećaj, Knjaz i ekipa Enisa su spojili na uređaj koji pomoću električnih impulsa stvara kontrakcije mišića, bol i nelagodu slične menstrualnim bolovima.

-Jel' ima neki broj koji govori o jačini bolova? Nemoj da mi sad odvrće dok ne umrem, komentirao je Enis.

Dok je jačina električnih impulsa rasla, Enis se "opraštao od života":

-Ljudi, ja imam 'pace maker', nemojte da mi ovo bude zadnja emisija. Familijo, volim vas. Knjaz, honorar moj daj u dobrotvorne svrhe. Polako, molim te, vidiš da me trese, zapomagao je Enis.

Priznao je i da ima vrlo nizak prag boli:

-To nije prag, to je laminat, kod mene nema praga uopće, rekao je Enis.

Četvrti izazov: održavanje kućanstva s osmero djece


Nakon esetetskih i menstrualnih izazova, na red je za (Ž)enisa došlo održavanje kuće - i to ne bilo kakvo. Enisa i Knjaza ugostila je, naime, obitelj Pivac: Zorka i Ivica su ponosni roditelji osmero djece.

Ivica radi kao inženjer računarstva, a Zorka, po struci učiteljica, odlučila je ostati kući i posvetiti se obitelji. Ona kaže da je to težak posao, ali i jako lijep, a da bi doživio njezino iskustvo, Enis je morao u sat vremena pripremiti ručak, oprati i ispeglati veš, očistiti kuponicu, urediti dječje sobe, i sve to obaviti brinući o dvije bebe.

Evo kako se snašao u prvih pola sata:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...